Αγγελόπουλοι: Ανατροπή για τη διαχείριση της περιουσίας στο Εφετείο

Δεν μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία του ο Κων. Αγγελόπουλος, έκρινε το Μονομελές Εφετείο – Ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης

aggelopouloi-01
Αυλαία σε ένα ακόμη κεφάλαιο της μεγάλης δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των γιων του Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου, έπεσε σήμερα με απόφαση που δημοσίευσε το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε, έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του και για το λόγο αυτό όρισε ως δικαστικό συμπαραστάτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Χαλυβουργικής» Γεώργιο Σκινδήλια. Μάλιστα, η δημοσίευση της δικαστικής απόφασης έγινε ενώ ο βασικός μέτοχος της «Χαλυβουργικής» νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους πέντε μήνες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

giorgos-skindilias_-haliwoyrgiki
Γεώργιος Σκινδήλιας




Το δικαστήριο κατέληξε στην συγκεκριμένη κρίση έχοντας ορίσει δυο πραγματογνώμονες, ώστε αυτοί με τις γνώσεις τους να αποφανθούν για την ικανότητα δικαιοπραξίας του Κ. Αγγελόπουλου. Οι δυο ειδικοί όφειλαν, σύμφωνα με την απόφαση, όπως και έπραξαν να καταθέσουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις εκθέσεις τους, στις οποίες εμπεριστατωμένα θα παρουσίαζαν τις επιστημονικές τους απόψεις για την κατάσταση της νοητικής υγείας του Κ. Αγγελόπουλου. Η έδρα οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, δηλαδή στον ορισμό δυο νέων πραγματογνωμόνων, καθώς είχε κρίνει ότι τα στοιχεία που είχε μέχρι τη στιγμή εκείνη στα χέρια της ήταν αντιφατικά και ως εκ τούτου δεν ήταν επαρκή και κατάλληλα ώστε να σχηματίσει άποψη.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά του Κ. Αγγελόπουλου με απόφαση της έδρας ορίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο πραγματογνώμονας ο δρ Ιωάννης Παπαδάτος, ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής.

Κλείσιμο
ioannis-papadatos_-psyhiatros_-kathigitis-EKPA
Γιάννης Παπαδάτος


Aπό την πλευρά των υιών του Παναγιώτη και Γεώργιου Αγγελόπουλου ορίστηκε ως πραγματογνώμονας ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».



kostras-alexandropoulos_-psyhiatros
Κώστας Αλεξανδρόπουλος




Οι δυο ειδικοί κατέθεσαν τις πραγματογνωμοσύνες τους για τη νοητική κατάσταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και το δικαστήριο εξετάζοντας τες σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα στοιχεία του φακέλου, όπως μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα έγγραφα, έκρινε ότι ο 75χρονος επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κολοσσιαία περιουσία του. Έτσι, με την ίδια απόφαση ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η σημερινή δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο των υιών του Κ. Αγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης και Γεώργιος Αγγελόπουλος είχαν ζητήσει να ανατραπεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (πρώτος βαθμός) με την οποία είχε κριθεί πως ο πατέρας τους είναι νοητικά υγιής και ικανός να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις του και να διαχειρίζεται την περιουσία του.

Με το σκεπτικό αυτό το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε απορρίψει των αίτημα των υιών του Κ. Αγγελόπουλου για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη. Ωστόσο, το Εφετείο είχε διαφορετική άποψη και ανέτρεψε με την απόφαση που εξέδωσε την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, δικαιώνοντας έτσι τους Παναγιώτη και Γεώργιο Αγγελόπουλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον γαμπρό για το γλέντι αρραβώνων εν μέσω κορωνοϊού

Είναι επίσημο: Μήνυση σε θεατρικό σκηνοθέτη για αποπλάνηση και βιασμό 15χρονου

Το μπλακ άουτ κατέστρεψε 11 φιαλίδια από το εμβόλιο του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης