Lockdown - Κραυγή αγωνίας από τους ανθοπώλες για τον Άγιο Βαλεντίνο: «Είναι το τελευταίο μας χαρτί!»

Lockdown - Κραυγή αγωνίας από τους ανθοπώλες για τον Άγιο Βαλεντίνο: «Είναι το τελευταίο μας χαρτί!»

Για ολοκληρωτική καταστροφή κάνει λόγο, μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος σε περίπτωση που τα ανθοπωλεία μείνουν κλειστά το σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλέντίνου - Τηλεδιάσκεψη με Άδωνι Γεωργιάδη αργότερα τη Δευτέρα

Ανθοπωλεία: Στο 60% του τζίρου φτάνει το παραεμπόριο στον κλάδο
Κραυγή αγωνίας από τους ανθοπώλες όλης της χώρας, καθώς σε λίγη ώρα αποφασίζεται σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του συλλόγου ανθοπωλών, τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις τους, ενόψει της γιορτής των ερωτευμένων την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος οι ανθοπώλες δεν αντέχουν άλλο, ενώ αν αποφασιστεί το κλείσιμο των καταστημάτων την πιο κερδοφόρα μέρα του χρόνου για τις επιχειρήσεις τους, τότε αυτό θα μοιάζει με «πιστόλι» στον κρόταφο.

«Για τα προϊόντα του Αγίου Βαλεντίνου εξαιτίας της μεγάλης τους ζήτησης παγκοσμίως, οι τιμές τους είναι διπλάσιες και τριπλάσιες και προπληρώνονται και στην Ολλανδία και στην Ελλάδα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση πως θα είμαστε κλειστά τα Σαββοτοκύριακα τα φορτηγά με τις παραγγελίες από την Ολλανδία ήταν ήδη σε ελληνικό έδαφος και πληρωμένα και αγορασμένα και φορτωμένα. Οι ανθοπώλες τα έχουν ήδη τα προϊόντα στα μαγαζιά τους. Από την άλλη, οι παραγωγοί πριν από 8 και 10 μήνες είχαν σπείρει, έχουν ποτίσει και καλλιεργήσει, με αποτέλεσμα να έφτασε η ώρα της συγκομιδής που ετοίμαζαν ειδικά γι αυτή την περίοδο. Τι θα γίνει με την συγκομιδή αυτή; Θα πάει πάλι στην χωματερή; Υπάρχουν τρομερά προβλήματα, η κατάσταση αυτή μοιάζει με πιστόλι στο κρόταφο για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Μάριο Βαλλιάνο η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται παραδοσιακά για τα ανθοπωλεία η πιο κερδοφόρα μέρα του χρόνου.

«Όταν ένα ανθοπωλείο κλείνει, σημαίνει πως ο,τι υπάρχει μέσα στο κατάστημα ο ιδιοκτήτης καλείται να το πετάξει εκείνη την στιγμή. Όταν μετά από κάποιο διάστημα αποφασιστεί ν ανοίξει, τότε είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ξανά. Αυτό μέχρι σήμερα έχει γίνει στα ανθοπωλεία τρεις φορές τον Μάρτιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και περιμένουμε ένα μέρος της ζημιάς να το ρεφάρουμε με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Ας δώσουν μια άδεια να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας έξω από το μαγαζί με την μέθοδο του take away. Αυτή η ζημιά δεν αντέχεται, γιατί ήδη υπάρχουν μαγαζιά που έχουν συσσωρευμένες τρομακτικές υποχρεώσεις, έχουν πληρώσει την ζημιά αυτή τρεις φορές, ενώ οι περισσότεροι έχουν πάρει το νέο εμπόρευμα με δανεικά. Με την γιορτή αυτή παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί. Αυτή είναι η σπουδαιότερη γιορτή για τα ανθοπωλεία. Έχουμε χάσει το 90% του τζίρου μας αν σκεφτεί κάποιος πως το Πάσχα που φτιάχνει ο κόσμος τα μπαλκόνια του ήμασταν κλειστά, γάμοι και βαπτίσεις δεν γίνονται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πακέτο μέτρων ανακούφισης Φεβρουαρίου-Μαρτίου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Το κείμενο των τριών ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη - 3.000 λέξεις φρίκης

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Βραχυκύκλωμα η αιτία - Ανησυχία για το τοξικό νέφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης