Απάντηση της ΓΑΔΑ σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

Απάντηση της ΓΑΔΑ σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

Ανακοίνωση, απάντηση σε καταγγελίες συνδικαλιστών, σχετικά με την κινητοποίηση, που κατέληξε στη δραματική εξέλιξη στου Ρέντη, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Απάντηση της ΓΑΔΑ σε συνδικαλιστές αστυνομικούς
Ανακοίνωση, απάντηση σε καταγγελίες συνδικαλιστών, σχετικά με την κινητοποίηση, που κατέληξε στη δραματική εξέλιξη στου Ρέντη, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για ληστεία στην περιοχή του Μενιδίου, κινητοποιήθηκε άμεσα ευρύς σχηματισμός αστυνομικών δυνάμεων, από ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολικά Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Τμημάτων, περιπολικά Ασφαλείας και Τροχαίας.

Οι δυνάμεις κινούνταν και αναπτύσσονταν σύμφωνα με το στίγμα του καταδιωκόμενου οχήματος, το οποίο δινόταν από εποχούμενους σε μοτοσυκλετιστές αστυνομικούς, που ακολουθούνταν από υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται η ιδιαιτερότητα της χρονικής στιγμής, ο κυκλοφοριακός φόρτος, το γεωγραφικό περιβάλλον εξέλιξης της επιχείρησης, αναφορικά με τις δυνατότητες κίνησης και ευελιξίας των υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε σχέση με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμμετείχαν, «ήταν σε καλή κατάσταση και αξιόμαχα».

 
Σε σύνεση και ψυχραιμία καλούν οι αστυνομικοί



Έκκληση προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ασφάλειας και την «προβληματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας» ως εθνική υπόθεση και «μακριά από κομματικές σκοπιμότητες», κάνουν οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με κοινή ακοίνωση, που εξέδωσαν το μεσημέρι.

Επισημαίνουν ότι «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο» και αναφέρουν πως «τα αντανακλαστικά των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, αλλά και των ίδιων των αστυνομικών υπηρεσιών παρά τις διαρκείς επισημάνσεις μας δεν ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα».

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνδικαλιστές επανέρχονται στην πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με στόχο τη σύνταξη ενός πορίσματος για την ανασυγκρότηση των αστυνομικών υπηρεσιών και τη συνολική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας κάτι, που όπως τονίζουν, «πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καμία άλλη αναβολή, χωρίς καμία άλλη δικαιολογία».

Παράλληλα, οι δύο Ομοσπονδίες εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για τον χαμό των δύο συναδέλφων τους λίγα μόλις 24ωρα μετά την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της Ελληνικής Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο και υπογραμμίζουν ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων «αντιμετωπίζοντας με σύνεση και ψυχραιμία τον άδικο χαμό των νεαρών συναδέλφων τους».

«Οι Ομοσπονδίες μας απορρίπτουν κάθε αυθορμητισμό και κάθε αψυχολόγητη άναρχη ενέργεια που ενδέχεται να λειτουργεί απαξιωτικά τόσο για το συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο και για την Ελληνική Αστυνομία», τονίζουν οι συνδικαλιστές.

Καταλήγοντας ζητούν άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την οποία απαιτούν «δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις στο πλαίσιο των όσων ήδη έχουν δημοσίως ανακοινωθεί. Εκείνο, πάντως, που τονίζουν ιδιαίτερα είναι ότι στην ασφάλεια του πολίτη και στη θωράκιση του αστυνομικού δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές γι αυτό και απαιτούν να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων.

Τέλος, ζητούν «σεβασμό στους νεκρούς» και υπογραμμίζουν ότι «τυχόν αποσπασματικά μέτρα και πρόχειρες αποφάσεις θα μας βρουν κάθετα αντίθετους και θα καταγγελθούν πάραυτα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης