Θεμιστοκλέους: Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει

Θεμιστοκλέους: Δεν μπορεί κάποιος να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως θα έχει επιτευχθεί ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες

themistokleous
«Βλέπουμε βελτίωση των παραδόσεων, ενώ το β’ τρίμηνο του έτους θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα εμβόλια, καθώς θα λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και νέες εταιρείες», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega,  ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε, η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα είναι αναμενόμενη από τις Αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με τους ειδικούς θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και περιορισμού του κορωνοϊού.

Για τα εμβόλια, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως ευελπιστούν ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους υπολογίζεται ότι στο α’ τρίμηνο θα φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 2.000.000 εμβόλια, ενώ σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στις μονάδες υγείας.

Κλείσιμο
Σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου που θα κάνει κάποιος πολίτης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως κανείς δεν μπορεί να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει.

«Όλα τα εμβόλια τα αντιμετωπίζουμε ως ένα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το αν θα γίνει το εμβόλιο της AstraZeneca στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: «Άλμα» με 1.261 νέα κρούσματα - Τα 652 στην Αττική 

Φιλόλογος 35 ετών κατηγορείται για αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της 

«Επιτήρηση Χριστουγέννων» με σαρωτικούς ελέγχους και επιφυλακή φέρνουν τα 1.261 νέα κρούσματα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης