Κύπρος: Ανακρίνεται σήμερα ο Αναστασιάδης για τα «χρυσά διαβατήρια»

Κύπρος: Ανακρίνεται σήμερα ο Αναστασιάδης για τα «χρυσά διαβατήρια»

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να απαντήσει και σε ερωτήματα επί προσωπικού, όπως η εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου

anastasiadis101
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καταθέτει σήμερα ενώπιον ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, για την υπόθεση των "χρυσών διαβατηρίων". Ο κ. Αναστασιάδης θα κληθεί να εξηγήσει κάτω από ποιες συνθήκες το υπουργικό συμβούλιο έδωσε διαβατήρια σε άτομα που καταζητούνται διεθνώς για διάφορα αδικήματα, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου. Ο Κύπριος Πρόεδρος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις και για δύο οικογενειακά ταξίδια το 2015 και το 2018 στις Σεϋχέλλες, με το ιδιωτικό τζέτ Σαουδάραβα, ο οποίος απέκτησε χρυσό διαβατήριο... και μαζί του τα 41μελη της οικογένειας του (δύο σύζυγοι, παιδιά κλπ).

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να απαντήσει και σε ερωτήματα επί προσωπικού, όπως η εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου, το οποίο διαχειρίζονται οι κόρες του, σε αιτήσεις για χρυσά διαβατήρια (κυρίως Ρώσων ολιγαρχων), την εμπλοκή του γαμπρού του σε πωλήσεις πολυτελών ακινήτων σε αλλοδαπούς, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για απόκτηση χρυσού διαβατηρίου και την απόσπαση ανιψιάς της συζύγου του στο υπουργείο εσωτερικών, στο γραφείο για τα "χρυσά διαβατήρια".

Ειδήσεις σήμερα: 

Φονική πλημμύρα στον Εβρο: Εικόνες μεγάλης καταστροφής - Εθνικό πένθος για τον πυροσβέστη

Όλες οι αλλαγές στα ΑΕΙ - Πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τι θα ισχύσει για την πρόωρη συνταξιοδότηση μετά το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης