Σχολεία: Αύριο ανοίγουν τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα και τα Λύκεια στις «κίτρινες» περιοχές

Σχολεία: Αύριο ανοίγουν τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα και τα Λύκεια στις «κίτρινες» περιοχές

Με αυστηρά μέτρα η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Οι ειδικοί δεν αποκλείουν νέο κλείσιμο, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβαρυνθούν

paidia-sxoleio34
Στα σχολικά θρανία θα επιστρέψουν αύριο οι μαθητές Γυμνασίων σε όλη τη χώρα και οι μαθητές Λυκείων στις «κίτρινες» περιοχές.

Ωστόσο, τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

«Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς» δήλωσε, δίνοντας τον τόνο, σε σχετικό μήνυμά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς και στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισταμένη θα είναι η τήρηση των μέτρων πρόληψης, δηλαδή:

· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

· χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων

· τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών,

· σταθερές θα είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

· καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων,

· ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά..

· Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Δεν αποκλείεται νέο κλείσιμο των σχολείων

Κλείσιμο
Ωστόσο, κι ενώ η ΟΛΜΕ εκφράζει προβληματισμό, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ένα νέο κλείσιμο των σχολείων.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «τα σχολεία είναι από τα πρώτα που ανοίγουμε και από τα τελευταία που κλείνουμε, γιατί δεν επιβαρύνουν τόσο πολύ τη νόσο». Ωστόσο, ο καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν όλα στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα.

«Θα περιμένουμε και όλα είναι δυνατά να συμβούν, ακόμα και να ξανακλείσουν τα σχολεία αν επιδεινωθούν τα δεδομένα. Πρέπει να μάθουμε να πορευόμαστε μαζί με τον κορωνοϊό, πρόσθεσε.

«Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια», είχε δηλώσει χθες ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

«Πονοκέφαλος» τα διαγωνίσματα, οι βαθμολογίες και οι απουσίες

Με την επιστροφή τους στην τάξη, οι μαθητές αναμένουν διαγωνίσματα, που θα κρίνουν και τις βαθμολογίες για το α’ τετράμηνο.

Από το υπουργείο Παιδείας, με σχετικές εγκυκλίους, έχει προβλεφθεί αρχικά η μεταφορά των διαγωνισμάτων του Α' τετραμήνου στο Β' τετράμηνο, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η γραπτή δοκιμασία δια ζώσης εγκαίρως. Έτσι, οι βαθμολογίες του Α΄τετραμήνου μπορεί να διαμορφωθούν και χωρίς την ύπαρξη διαγωνίσματος, αλλά με βάση την απόδοσή τους στην τάξη (φυσική και ηλεκτρονική) και από τα τεστ που έδωσαν στις τάξεις δια ζώσης.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η μη κατάθεση βαθμολογίας για κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α' τετράμηνο και με την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και μαθητριών τους.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το υπουργείο έχει διευκρινίσει ότι θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας) και ότι ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και μαθητριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β' τετραμήνου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού με μετάλλαξη στη χώρα μας

Έγκυος η Έφη Αχτσιόγλου, περιμένουν παιδί με τον Δ. Τζανακόπουλο

Κορωνοϊός: 484 νέα κρούσματα - 222 στην Αττική και 58 στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης