Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν στην παραλιακή του Ηρακλείου, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ερασιτέχνες αλιείς αλλά και λάτρεις του κυνηγιού.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, ζητούν άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας αφού, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Λιμωξιολόγοι, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος για τη διασπορά του κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με είδη αλιείας, «η κυβέρνηση μετά από τρεις μήνες αναστολής του εμπορικού κλάδου άνοιξε τα καταστήματα ειδών αλιείας ωστόσο κρατάνε κλειστή την δραστηριότητα αυτή η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα καταστήματα μας, με συνέπεια να μας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.