Πρύτανης ΑΠΘ: Περιπτώσεις «Μπουραντώνη» δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

Πρύτανης ΑΠΘ: Περιπτώσεις «Μπουραντώνη» δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

«Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες διαμαρτυρίες» ανέφερε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου

papaioannou_apth
Τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σχολίασε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Τα νέα παιδιά, οι φοιτητές, έχουν τις απόψεις τους. Σε μια δημοκρατικά ευνοούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες διαμαρτυρίες», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Πρυτάνης ΑΠΘ για κινητοποιήσεις φοιτητών - GRTimes.gr


«Σε κάθε περίπτωση, η μερίδα των φοιτητών, γιατί οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στα πανεπιστήμια, αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει, όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντώνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες φθορές της δημόσιας περιουσίας, γιατί το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Για αυτόν τον λόγo, η όποια διαμαρτυρία στα πλαίσια της δημοκρατικής διαμαρτυρίας είναι καλοδεχούμενh και πιστεύω ότι και σήμερα θα διαμαρτυρηθούν και ύστερα θα συνεχίσουν εκείνoι και η πολιτεία την πορεία».

Θυμίζουμε ότι, στην κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές καταγγέλλουν με αυτό τον τρόπο «το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση».

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα: 

AstraZeneca για καθυστερήσεις εμβολίων: Δεν αδικήσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέα μέτρα για επιχειρήσεις: Επιδότηση πάγιων δαπανών - «Κούρεμα» ενοικίων - Τι αλλάζει για τις επιταγές

Παγωμένη η νύχτα στη χώρα: Σε ποιες περιοχές υποχώρησε ο υδράργυρος κάτω από το μηδέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης