Κορωνοϊός - Κύπρος: Σταδιακή άρση των μέτρων με προσοχή

Κορωνοϊός - Κύπρος: Σταδιακή άρση των μέτρων με προσοχή

Μέχρι την 31η Ιανουαρίου ισχύουν αυστηρότατα μέτρα με πλήρη αναστολή λειτουργία ςτου λιανικού εμπορίου και περιορισμό παρουσίας εργαζομένων σε γραφεία και επιχειρήσεις

cyprus123
Με προσεκτικά βήματα σχεδιάζει την σταδιακή άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό η κυπριακή κυβέρνηση. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία αναλύθηκε η επιδημιολογική εικόνα και κατατέθηκαν εισηγήσεις για άρση των μέτρων. Μέχρι την 31η Ιανουαρίου ισχύουν αυστηρότατα μέτρα με πλήρη αναστολή λειτουργία ςτου λιανικού εμπορίου και περιορισμό παρουσίας εργαζομένων σε γραφεία και επιχειρήσεις. Ο δημόσιος τομέας εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας ενώ κλειστές είναι και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδυσης. Οι πολίτες παραμένουν σε κατ’ οίκο περιορισμό από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί ενώ οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και κατόπιν αποστολής sms.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε επίπεδα που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όπως είπε τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας θα επεξεργαστεί η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η στρατηγική σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, και οι τελικές αποφάσεις για τη στρατηγική αποκλιμάκωσης των μέτρων θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να επαναλειτουργήσει με τήρηση μέτρων το λιανικό εμπόριο ενώ οι περιορισμοί στη διακίνηση αναμένεται να διατηρηθούν και ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα - Είχαν εμβολιαστεί

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης