Εστίαση: Το σωματείο BARECA ζητά το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων

Εστίαση: Το σωματείο BARECA ζητά το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ με την παράλληλη αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ζητά το σωματείο BARECA

estiasi_kleista
Το σωματείο, που ξεκίνησε από γνωστούς επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης και σήμερα αριθμεί 350 επιχειρήσεις, ζητά απο την πολιτεία το άνοιγμα της εστίασης με στήριξη σε όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές.

Μάλιστα, το Δ.Σ του σωματείου BARECA, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση με τους εκπροσώπους φορέων που υποστηρίζουν σε συναντήσεις τους με θεσμικούς και σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ότι δήθεν "δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των επιχειρηματιών να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του κλάδου". Τουναντίον το σωματείο BARECA, μιλώντας καθημερινά με τα μέλη του και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να τεθεί ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεών τους με παράλληλη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κυβέρνηση σε όσεςπαραμείνουν κλειστές».

Ο πρόεδρος του BARECA, Νεκτάριος Νικολόπουλος

bareca_nektarios_nikolopoulos


Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, «το Δ.Σ. του σωματείου BARECA θεωρεί ότι για άλλη μια φορά ο κλάδος αντιμετωπίζεται ως συνήθης ύποπτος για την υγειονομική κρίση υιοθετώντας τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών αναφορικά με τους όρους που θέτει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων για την άρση των μέτρων του lockdown και σίγουρα συνεχίζει να ποινικοποιείται ο χώρος της εστίασης, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας. Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η άδικη ισοπέδωση των επαγγελματιών και των χώρων εστίασης καθώς ο κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις με εντελώς διαφορετική μεταξύ τους λειτουργία (εστιατόρια, καφέ, bars και clubs) και ποικίλα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας (μεγάλες μονάδες, μικρομεσαίες και μικρέςοικογενειακές επιχειρήσεις)».

Επιπλέον, ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, προκειμένου να τους περιγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κλείσιμο
Εκπροσωπώντας, όπως αναφέρουν, ένα μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και δίνει δουλειά σε προμηθευτές και συνεισφέροντας σημαντικά ποσά στα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης για όσους επιχειρηματίες βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή και το λουκέτο και παράλληλα οικονομική στήριξη για όσους παραμείνουν κλειστοί.

«Για το σωματείο BARECAείναι σημαντικό να μπορούν να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ζωντανές μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι δεδομένο ότι θα αποτελεί κέρδος ακόμη και ένας εργαζόμενος να επιστρέψει στη θέση εργασίας του» επισημαίνουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα - Είχαν εμβολιαστεί

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης