Στο στόχαστρο απατεώνων οι κάτοικοι της Λάρισας

Απανωτά τα... κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης

Απανωτά κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης, με κάθε δυνατή μέθοδο, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με κορυφαία όλων αυτή σε βάρος ενός 52χρονου από το Κιλελέρ ο οποίος ανήρτησε σε ιστοσελίδα αγγελία για να πουλήσει έναν λέβητα.

Ο επίδοξος αγοραστής που επικοινώνησε μαζί του, κατάφερε με άγνωστο τρόπο να υφαρπάξει το ΡΙΝ της τραπεζικής κάρτας του και να βάλει «χέρι» στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε το μεγάλο ποσό των 24.800 ευρώ σε δικό του λογαριασμό, που τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Κιλελέρ με τη βοήθεια της Ασφάλειας Λάρισας.

Την Παρασκευή, θύμα απατεώνων έπεσε ένας 51χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος εντόπισε προσφορά από e-shop σε ιστοσελίδα για την πώληση ενός κινητού, επικοινώνησε με τον φερόμενο ως υπεύθυνο και κατέθεσε 299 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε, χωρίς όμως να παραλάβει ποτέ το κινητό. Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε πως τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον άλλοι τέσσερις κάτοικοι της πόλης εξαπατήθηκαν με «μαϊμού» προσφορές από την ίδια ιστοσελίδα!

Σελίδα για την πώληση μεταχει­ρισμένων επώνυμων προϊόντων εντόπισε στο Instagram μία 29χρονη κάτοικος της Λάρισας και κατέβαλε 210 ευρώ σε δυο δόσεις σε λογαριασμό που της έδωσαν, για να αγοράσει μία τσάντα. Όμως, δεν της την έστειλε ποτέ ο πωλητής, που διέκοψε κάθε επικοινωνία και μάλιστα... μπλόκαρε την ενδιαφερόμενη που έστελνε επανειλημμένα μη­νύματα στο προφίλ για να μάθει τι θα γινόταν με την παραγγελία της!

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα γαλλική πρόταση για τέσσερις φρεγάτες - Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί για τα Rafale

Εβδομάδα πληρωμών για επίδομα θέρμανσης, επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και ενοίκια

Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr