Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις και ουρές έξω από τα μαγαζιά «πονοκεφαλιάζουν» τους ειδικούς

Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις και ουρές έξω από τα μαγαζιά «πονοκεφαλιάζουν» τους ειδικούς

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 256 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και μόλις 65 στη Θεσσαλονίκη - 292 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν άλλοι 24 θάνατοι

katastimata_xamoulis_ermou
Ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα, η μετάλλαξη του κορωνοϊού και το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Αττική προβληματίζουν τους ειδικούς.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 256 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και μόλις 65 στη Θεσσαλονίκη. 292 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν άλλοι 24 θάνατοι, φτάνοντας τους 5.622 από την έναρξη της πανδημίας.

Στα 27 ανέρχονται πλέον τα μεταλλαγμένα κρούσματα στη χώρα.

Η μετάλλαξη, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, αποτελούν ουσιαστικά τον μεγάλο «πονοκέφαλο» των λοιμωξιολόγων, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Οι σαββατιάτικες εικόνες συνωστισμού έξω από τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις, ήταν ένα γερό... καμπανάκι, που δεν αποκλείεται να... ξαναχτυπήσει σήμερα, Κυριακή, καθώς τα καταστήματα θα είναι και πάλι ανοιχτά -με προαιρετική λειτουργία, από τις 11 το πρωί.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για τη νέα, ακόμα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού και σημειώνουν ότι, σε συνδυασμό με το άνοιγμα καταστημάτων λιανεμπορίου και σχολείων, μπορεί να οδηγήσει σε εικόνες Νοεμβρίου, όσον αφορά στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ.

Κλείσιμο
Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες. Οι αεριζόμενοι χώροι είναι απαραίτητοι, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά, μολονότι ουσιαστικά μπαίνουμε στον πλέον... χειμωνιάτικο μήνα, από πλευράς θερμοκρασιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης