Ανοιχτά καταστήματα: Κίνηση και ουρές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη - Εικόνες που προβληματίζουν

Ανοιχτά καταστήματα: Κίνηση και ουρές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη - Εικόνες που προβληματίζουν

«Να προσέξουμε γιατί είναι κρίμα να πάμε πίσω», έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης - Αν και τηρούνταν τα μέρα από καταναλωτές και μαγαζιά, σημειώθηκαν και φαινόμενα συνωστισμού - Διπλά και τριπλά SMS έστελναν κάποιοι πολίτες

ermoum1
Προβληματίζουν οι εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στα ανοιχτά μαγαζιά για να κάνουν έρευνα αγοράς για τις χειμερινές εκπτώσεις, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη βόλτα τους.

Στην πρωτεύουσα, η Ερμού πλημμύρισε από κόσμο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του protothema.gr, ο κόσμος ήταν αυξημένος κατα μήκος όλου του δρόμου, σε σύγκριση πάντα τις προηγούμενες μέρες. Άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη τους απείθαρχους πολίτες, όταν εκείνοι... ξεχνιόντουσαν και συνωστίζονταν έξω από τα μαγαζιά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους για τα απαραίτητα έγγραφα και sms των καταναλωτών.

Βίντεο Ερμού


Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος προσπαθούσε στη μεγάλη πλειοψηφία του να κρατήσει τις αποστάσεις, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα με μάσκα, αντισηπτικά και μερικές φορές γάντια, οι εικόνες από τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι αρκετά ανησυχητικές.

IMG_1840
IMG_1843
Κλείσιμο


Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματοποίησε στο Μαρούσι και στην Κηφισιά.

Ο υπουργός έγραψε στο twitter: «Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην Αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. Άπαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω… πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!»



Το αδιαχώρητο και στη Θεσσαλονίκη

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί και το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival.gr. Πολίτες σχημάτιζαν ουρές έξω από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους περιμένοντας υπομονετικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τηρούνταν οι αποστάσεις, ενώ οι καταναλωτές φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. είναι εντατικοί για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προαιρετικά και αύριο, Κυριακή.

Δείτε εικόνες από την αγορά της Θεσσαλονίκης:

thes-magazia-3

thes-magazia
thes-magazia-2



Κοσμοπλημμύρα και στο Ηράκλειο

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο από τον κόσμο που κατέβηκε στο κέντρο είτε για βόλτα είτε για να ψωνίσει.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι ουρές έξω από αρκετά καταστήματα ήταν ατελείωτες, ενώ ήταν εμφανές ότι πέραν της μάσκας, που οι περισσότεροι τη φορούσαν, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, και έξω από πολλά καταστήματα στο κέντρο οι καταναλωτές θύμιζαν... μελίσσια για την αγορά, κυρίως ρούχων και παπουτσιών.

Οι εικόνες σήμερα Σάββατο θύμιζαν εποχές προ κορωνοϊού, κατά την πέμπτη ημέρα που το λιανεμπόριο είναι ανοιχτό.

kosmos-kentro_2
kosmossssss





Ειδήσεις σήμερα: 

Στα 605 τα νέα κρούσματα - 292 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

Βεντέτα στα Ζωνιανά λήγει μετά από δεκαετίες με τον «Σασμό», το έθιμο της συμφιλίωσης

Ελπίδες «γεννά» η θεραπεία της Covid-19 με μονοκλωνικά αντισώματα - Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης