Υποτροφίες COSMOTE: ένα πρόγραμμα θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Υποτροφίες COSMOTE: ένα πρόγραμμα θεσμός για φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

19 χρόνια οι υποτροφίες COSMOTE επενδύουν στους νέους που ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους

cosmote
Νέοι με όραμα και ιδέες, αξίες, στόχους, μυαλό και δύναμη. Νέοι με όρεξη που θέλουν να επενδύσουν στο μέλλον τους και να πάνε μπροστά. Αυτό όμως που για κάποιους είναι αυτονόητο, όπως για παράδειγμα η ευκαιρία στην εκπαίδευση, για κάποιους άλλους δεν είναι. Όχι επειδή δεν θέλουν αυτή την ευκαιρία, αλλά επειδή ενδεχομένως δεν μπορούν για διάφορους λόγους.

Σε αυτό το πρόβλημα, στις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πολύ μεγάλος αριθμός φοιτητών στη χώρα μας έρχεται να απαντήσει η COSMOTE, με ένα πρόγραμμα που έχει γίνει θεσμός και συνεχίζει για 19η χρονιά να προσπαθεί για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, αρκεί να ρίξει μια ματιά σε μερικούς αριθμούς. Τα τελευταία 19 χρόνια, το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE έχει βοηθήσει 724 φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας διαθέσει συνολικά περισσότερα από €6,5 εκατ. Η πορεία των υποτρόφων της COSMOTE μιλά από μόνη της: το 40% κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ το 10% κατέχουν ή εκπονούν διδακτορική διατριβή.

Πρόσφατα απονεμήθηκαν σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων οι υποτροφίες COSMOTE, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Οι φετινοί υπότροφοι μίλησαν για τους στόχους, τα όνειρά τους και τις εμπειρίες τους: Ο Δημήτρης Κιζιρίδης που ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, ανέφερε: «Στόχος μου είναι να συμβάλλω στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, για αυτό τον λόγο επέλεξα και το συγκεκριμένο τμήμα. Θαυμάζω και θα ήθελα να είχα ανακαλύψει την τεχνητή νοημοσύνη». Και ο Γιώργος Καφρίτσας, που φοιτά στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, μίλησε για την «παράξενη» χρονιά που περάσαμε, όπου του έλλειψε η κοινωνική συναναστροφή, η οποία βοηθά στην αποσυμπίεση από το στρες των εξετάσεων. Ενώ θεωρεί μεγάλο επίτευγμα της τεχνολογίας την φορητότητα και συνδεσιμότητα των συσκευών.

COSMOTE-Ypotrofies-2020_1


Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, οι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος δήλωσε: «O κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον επανασχεδιάζουν. Οι νέοι μας υπότροφοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους για τις σπουδές τους, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, με θετική στάση ζωής».

Αναλυτικότερα, κατά το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι), 13 υποτροφίες €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV για τις καθημερινές τους ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Όραμα της COSMOTE είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσω του προγράμματος υποτροφιών, οι νέοι μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στο πλαίσιο των αρχών και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης