Κορωνοϊός - Δερμιτζάκης: Κάποιες μεταλλάξεις μπορεί να «ξεφεύγουν» από το εμβόλιο

Κορωνοϊός - Δερμιτζάκης: Κάποιες μεταλλάξεις μπορεί να «ξεφεύγουν» από το εμβόλιο

«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα όλες τις βαθμίδες των σχολείων» τόνισε ο καθηγητής 

vaccine
Ανοιχτό άφησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ενδεχόμενο να υπάρξει μία μετάλλαξη ή μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες θα ξεφεύγουν από τα εμβόλια.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, «δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα». 

Ο καθηγητής επεσήμανε, επίσης, ότι για εκείνον προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των γυμνάσιων και των λυκείων.

«Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο και ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. 

«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία. 

Σχετικά με την κυβέρνηση Μπάιντεν ο ίδιος σχολίασε πως νομίζει ότι θα δούμε άλλη διαχείριση της πανδημίας που θα αλλάξει την εικόνα για όλον τον πλανήτη και ότι ο Μπάιντεν έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή επιστημονική ομάδα.

Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ:Ο Τριντό θα είναι πρώτος ξένος ηγέτης που θα συζητήσει με Μπάιντεν

Εγγυημένα δάνεια: 120 δόσεις από 20 ευρώ το μήνα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης