Πλεύρης (ΘΕΜΑ 104,6): Προκλητική η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Κουφοντίνα 

Πλεύρης (ΘΕΜΑ 104,6): Προκλητική η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Κουφοντίνα 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησής του, έφτιαξε φωτογραφικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να γίνει η μεταγωγή του σε αγροτικές φυλακές 

thanospleyris
Για την παρέμβαση 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, «μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που έχει καταδικαστεί για σειρά ανθρωποκτονιών και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησης του, έφτιαξε φωτογραφικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να γίνει η μεταγωγή του σε αγροτικές φυλακές αλλά και να μπορεί να παίρνει άδειες.

«Οι νόμοι αυτοί ψηφίστηκαν στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταργήθηκαν οι προηγούμενες διατάξεις, άλλαξαν επίσης τον νόμο για το βραχιολάκι με φωτογραφική διάταξη για τον Ξηρό», συμπλήρωσε. Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε πως ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ να επαναφέρει τους συγκεκριμένους νόμους.

Κλείσιμο
Μιλώντας για την απεργία πείνας, την οποία κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι δίνεται στην Πολιτεία το δικαίωμα αν κινδυνέψει να επέμβει και να κάνει ιατρικές παρεμβάσεις, «γιατί στη Δημοκρατία δεν τιμωρείται κανείς», όπως είπε. Σχολιάζοντας τη στάση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής είπε πως «αν θεωρήσουμε ότι η παρέμβαση τους αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλο το σύστημα, τότε από τα τόσα προβλήματα έρχονται να επικεντρωθούν στον μεγαλύτερο εγκληματία φυλακισμένο. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι προκλητικό απέναντι στον μέσο Έλληνα στον οποίο προφανώς δεν αρέσει αυτό που έκανε η 17 Νοέμβρη;».

Ακόμη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τις θεσμικές του παρεμβάσεις, που άνοιγαν το θεσμικό πλαίσιο για τους Πυρήνες της Φωτιάς ευνοήθηκε και η Χρυσή Αυγή. Και εξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας ότι «η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο με τις τρομοκρατικές που μειώθηκε το πλαίσιο της ποινής». «Προκαλώ έναν νομικό ΣΥΡΙΖΑΙΟ να συζητήσουμε και να σας πω δέκα παρεμβάσεις που έγιναν στον ποινικό κώδικα που ήταν υπέρ εγκλημάτων τρομοκρατίας». Και κατέληξε, λέγοντας, «δεν είναι προβληματικό αυτό για μια αξιωματική αντιπολίτευση;».

Ειδήσεις σήμερα

Στον εισαγγελέα σήμερα για κατάθεση η Μπεκατώρου - Πού στοχεύει η εισαγγελική έρευνα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

Πότε θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση και ταξίδια - Σενάρια και «αγκάθια» για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης