Το 1821 έγινε… παιχνίδι κ’ ενθουσιάζει - Σειρά νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Το 1821 έγινε… παιχνίδι κ’ ενθουσιάζει - Σειρά νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Μ’ αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων «Δεσύλλας», προχώρησε στην κυκλοφορία μιας ολοκληρωμένης σειράς παιχνιδιών με θέμα την ελληνική παλιγγενεσία, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

epitrapezio__8
Ρίξτε τα ζάρια, κινήστε τους φουστανελοφόρους πολεμιστές και απελευθερώστε την Ελλάδα. Ζήστε την ιστορία του 1821 μέσα από τα παιχνίδια της γνωστής εταιρείας «Δεσύλλας» που ενθουσιάζουν και σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο.

Μ’ αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων «Δεσύλλας», προχώρησε στην κυκλοφορία μιας ολοκληρωμένης σειράς παιχνιδιών με θέμα την ελληνική παλιγγενεσία, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
zaria
Η σειρά «1821», δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια της παιδείας, και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

epitrapezio_1
epitrapezio_2
Βασικός στόχος των νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι η ενίσχυση της γνώσης, σε θέματα εθνικής πατριδογνωσίας, αποτελώντας παράλληλα ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.
Κλείσιμο
epitrapezio_3
epitrapezio_4
epitrapezio_5
Η σειρά των επιτραπέζιων είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, από την αρχή έως το τέλος» λέει στο protothema.gr ο εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας «Δεσύλλας», κ. Χρήστος Τζαφόλιας.

epitrapezio_6

Οι πέντε (5) τίτλοι της νέας σειράς είναι :

• ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά!
• ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1200 ερωτήσεις!
• ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας , παρατηρητικότητας που ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας !
• «1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα!
• «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Σύμφωνα με τον κ. Τζαφόλια, η αποδοχή των νέων επετειακών παιχνιδιών της «Δεσύλλας» είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή από μικρούς και μεγάλους, ενώ ενδιαφέρον επέδειξαν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητοστάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο υπουργός ν Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Ουσιαστική ήταν η συμβολή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, στη δημιουργία της σειράς παιχνιδιών «1821». Το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί «κιβωτό» της πολεμικής ιστορίας της χώρας, μ’ αποστολή τη συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, αλλά και τη μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των αγώνων του ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας τον Ελληνισμού. Επιπλέον, λειτουργεί ως χώρος Έρευνας, μελέτης και εκπαίδευσης, Συντήρησης και διαφύλαξης κειμηλίων, καθώς και Διοργάνωσης περιοδικών εκθέσεων.

epitrapezio__8
epitrapezio__7

Η «Δεσύλλας» είναι μια καθαρά ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων, που διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στην Ελλάδα. Από το 1981 που λειτουργεί, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλούσιο φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης