Συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων ο «μακρυχέρης» της Αθήνας που άδειαζε τα ταμεία μαγαζιών

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων ο «μακρυχέρης» της Αθήνας που άδειαζε τα ταμεία μαγαζιών

Ο θηριώδης κλέφτης με το προσωνύμιο «Τιραμόλα» - Είχε συλληφθεί 23 φορές αλλά δεν είχε περάσει ποτέ το κατώφλι των φυλακών

photoarthrou
Στα χέρια της Ασφάλειας Εξαρχείων και της ΟΠΚΕ έπεσε μετά απο κυνήγι μηνών ο «μακρυχέρης της Αθήνας». Ο θηριώδης κλέφτης με ύψος που αγγίζει τα 2 μέτρα που επισκεπτοταν μαγαζιά της Αθήνας και άδειαζε τα ταμεία. Μάλιστα, όπως φαίνεται και απο τα βίντεο που παρουσιαζει το protothema.gr, ο 25χρονος Αλβανός με την ελληνική ταυτότητα και το προσωνύμιο «Τιραμόλα» τρύπωνε καφετέριες στις περιοχές του κέντρου και άρπαζε απο μετρητά και προϊόντα μέχρι τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα υπαλλήλων.

Ο «ταχυδακτυλουργός» κλέφτης πραγματοποιούσε τέσσερις με πέντε επιθέσεις σε καταστήματα και τα χρήματα που τσέπωνε τα διέθετε, λένε οι πληροφορίες, σε κοκαΐνη και διασκέδαση με ωραίες γυναίκες. Μάλιστα ενω είχε συλληφθεί 23 φορές (!) δεν είχε περάσει ούτε μία το κατώφλι των φυλακών. Οι έμπειροι αξιωματικοι του Τμήματος Εξαρχείων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δέκα περιπτώσεις και περιμένουν τα αποτελέσματα και απο άλλες ενώ η ακτίνα δράσης του ξεκινά απο τους Αμπελόκηπους, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι και φθάνει μέχρι το Σύνταγμα παι την Ακρόπολη.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν αστυνομικές «πηγές» στο protothema.gr, πρόκειται για άτομο θρασύ και αδίστακτο που όχι μόνο δεν δίσταζε να αρπάξει τα χρήματα απο τα ταμεία την ώρα που οι υπάλληλοι είχαν γυρισμένη την πλάτη και έφτιαχναν τον καφέ που είχε παραγγείλει αλλά σε πολλές περιπτώσεις με το πρόσχημα οτι ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ανέβαινε σε πατάρια ή κατέβαινε στα υπόγεια και «ξάφριζε» τσάντες και κινητά υπαλλήλων και ο,τι έβρισκε μπροστά του. Μάλιστα, αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο υπαλλήλων οι οποίοι λένε οτι ενώ κατήγγειλαν τις επιθέσεις στην Αστυνομία, συλλαμβανόταν και μετα απο μερικές ημέρες τον έβλεπαν και πάλι μπροστά τους.

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων ο «μακρυχέρης» της Αθήνας 1


Η τελευταία επίθεση σε κατάστημα σημειώθηκε λίγο μετα τις 6 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Ο ψηλόλιγνος «μακρυχέρης» επισκέφθηκε γνωστό φούρνο επί της λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπέλόκηπους. Με απόλυτη ψυχραιμία μπήκε μέσα στο κατάστημα και γλίστρησε αθόρυβα στο υπόγειο όπου βρίσκεται η αποθήκη. Με γρήγορες κινήσεις αρπάζει το κινητο μιας υπαλλήλου αξίας 800 ευρώ, ενα πορτοφόλι που περιείχε μικροποσό, το κινητό μιας άλλης υπαλλήλου αξίας 600 ευρώ και το πορτοφόλι της. Ετοιμαζόταν να ανοιξει άλλο ένα ντουλαπάκι όταν μια υπάλληλος που κατέβηκε να πάρει κάποια πράγματα τον έπιασε στα πράσα. Μάλιστα άρχισε να φωνάζει και τότε ο δράστης άρχισε να τρέχει και εξαφανίστηκε απο το μαγαζί.

Κλείσιμο
Συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων ο «μακρυχέρης» της Αθήνας 2


Η σύλληψη

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που έχει στη διάθεση του το protothema.gr η αντίστροφη μέτρηση για τον 25χρονο «Τιραμολα» σημανε όταν οι έμπειροι εξιωματικοι του Τμήματος Εξαρχειων έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις καταγγελίες με την συνδρομή των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ η οποία έχει συσταθεί για να δρα τον τελευταίο χρόνο μέσα στην «κόκκινη ζώνη» των Εξαρχείων αποφασισαν να δώσουν τέλος στη δράση του. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα τουλάχιστο από τις αρχές μηνός Ιουνίου έτους 2020 μέχρι και σήμερα, έχει διαπιστωθεί από την υπηρεσία μας η αξιόποινη δράση ενός ατόμου, ο οποίος συστηματικά διαπράττει κλοπές και ληστείες σε διάφορα καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα τόσο εντός την περιφέρειας αστυνόμευσης μας όσο και σε έτερες περιοχές όπως Αμπελόκηποι, Σύνταγμα, Κυψέλη, Ακρόπολη».

Οι πληροφορίες της Υπηρεσίας μας, η αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυπταν από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό των καταγγελθέντων κλοπών, η επιλογή συγκεκριμένων στόχων, ο παρόμοιος τρόπος δράσης και μεθοδολογία καθώς και η συσχέτιση των υπό εξέταση υποθέσεων, συνέκλιναν όλες προς την ίδια κατεύθυνση, ότι επρόκειτο για τον ίδιο δράστη, ο οποίος διαπράττει συστηματικά ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την διαμόρφωση κατάλληλης υποδομής για την επανειλημμένη τέλεση της ως άνω άδικης πράξης με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος, ενώ φανερώνεται και η σταθερή ροπή προς διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος ως στοιχείο της προσωπικότητας του» αναφέρει ενω στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται: «Με το στέλεχος της παρούσης δικογραφίας σας υποβάλλονται αντίγραφα των συλλήψεων του ανωτέρω δράστη καθώς και περιπτώσεις κλοπών εντός καταστημάτων τόσο της περιφέρειας μας όσο και έτερων όμορων περιοχών του κέντρου πόλεως Αθηνών, στις οποίες εμφανίζεται ως παραγγελιοδόχος για να παραπλανά καιαπασχολεί τους υπαλλήλους, αφαιρεί τεχνηέντως χρηματικά ποσά, έγγραφα και τιμαλφή από αυτούς γεγονός που καταδεικνύει την πολυποίκιλη εγκληματική δράση του κατηγορούμενου. Επιπρόσθετα ο κατηγορούμενος κατά τις επανειλημμένες συλλήψεις του κατηγορείται ως επί το πλείστον για μεμονωμένες πλημελληματικές πράξεις από τις οποίες εκμεταλλεύεται τις επιεικείς ποινές των δικαστικών αρχών είτε ασκώντας έφεση κατά των επιβληθεισών ποινών, είτε λαμβάνοντας την καταδικαστική ποινή με αναστολή εκτέλεσης της και συνεχίζει αμείωτα την εγκληματική του δράση, η οποία έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο». Ενώ σε ό,τι εχει να κάνει με το σκηνικό της σύλληψης του, το διαβιβαστικο της Ασφάλειας αναφέρει: «Περί ώρα 19.50 της 15/01/2021 αστυνομικοί της υπηρεσίας μας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΜΑΔΑΣ ΟΠΚΕ (Κ200Θ), συνέλαβαν τον ανωτέρω υπό συνοδεία μεταγόμενο διότι τον κατέλαβαν επ΄αυτοφώρω να προσπαθεί να διαρρήξει την πόρτα εισόδου της επί της οδού Ομήρου 15-Αθήνα πολυκατοικίας προκειμένου καθ΄ομολογία του, να αφαιρέσει κρασί από αποθήκη υπογείου της πολυκατοικίας όπου γνώριζε πως υπάρχει αποθηκευμένο. Στα χέρια του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάρτες (μία τηλεκάρτα και μία τραπεζική κάρτα της ΕΘΝΙΚΗΣ) με τις οποίες θα παραβίαζε την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας

Μήνυμα Λαβρόφ υπέρ της Ελλάδας: Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα έως και 12 μίλια

Βίντεο: Η Μελάνια Τραμπ αποχαιρετά τον αμερικανικό λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης