Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Εγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων από τον χιονιά στη Λήμνο

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Εγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων από τον χιονιά στη Λήμνο

Η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο του νησιού γίνεται μόνο με αλυσίδες - Ανοιχτές οι δομές για την παροχή βοήθειας σε όσους το χρειάζονται

limnos_main
Η κακοκαιρία «Λέανδρος», που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια, δείχνει τα δόντια της και στη Λήμνο απο νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα Κυριακή.

Απο την χιονόπτωση, δημιουργήθηκαν προβλήματα, όπως πτώσεις δέντρων, ενώ η Πυροσβεστικη υπηρεσία απεγκλώβισε έξι άτομα από τα αυτοκίνητά τους.





Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, Παναγιώτης Μπιμπούδης «η Υπηρεσία μας επενέβη σε διάφορες παροχές βοηθείας: Αναλυτικότερα: Α) Βοηθήσαμε και μεταφέραμε σε ασφαλή σημεία σε (6) έξι περιπτώσεις, άτομα, τα οποία βρισκόταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους. Β) Μεταφέραμε με ασφάλεια ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου καθώς το ασθενοφόρο που κλήθηκε αρχικά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει την περιοχή. Γ) Μεταφέραμε πολίτες οι οποίοι για πολύ σοβαρούς λόγους (Νοσοκομείο κ.α ) επιβαλλόταν να μετακινηθούν. Δ) Κόψαμε και απομακρύναμε από το οδόστρωμα (10) τουλάχιστον δέντρα και κλαδιά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσουν αφενός τα μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αφετέρου να απεγκλωβιστούν οχήματα. Οι κοπές δέντρων συνεχίζονται από τα συνεργεία μας καθώς από το βάρος του χιονιού έχουν σπάσει πολλά δέντρα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρή αιτία».

limnos_1
limnos2
limnos3


Η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο του νησιού γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ενημερώσε ότι οι δομές του βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε όσους το χρειαστούν.

Πηγή: LimnosReport


Ειδήσεις σήμερα

Κορακάκη για Μπεκατώρου: Αξιέπαινη η πράξη της – Οι θύτες πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον φόβο


Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις διερευνητικές επαφές: Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης