Συνεχίζεται η αγωνία στην οικογένεια του 25χρονου Γιάννη για την πορεία της υγείας του αφού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ, μετά τη βουτιά στη θάλασσα ανήμερα των Θεοφανίων για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, ως τάμα για την υγεία του αδερφού του.
Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή καθώς έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για εναβαρύ περιστατικό τρυματισμούτης σπονδυλικής στήλης, το οποίο οι γιατροί του ΚΑΤ παρακολουθούν από το απόγευμα της Τετάρτης που έγινε η διακομιδή του ασθενή από το νοσοκομείο της Χαλκίδας και η εισαγωγή του στο ΚΑΤ.
Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια και προσπαθούν να δώσουν κουράγιο. Μιλούν στο protothema.grμε τα καλύτερα λόγια για τον 25χρονο Γιάννη που μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα θέλησε να κάνει το πολυτιμότερο δώρο στον αδερφό του, ένα δώρο ζωής όπως λένε, που πάσχει από λευχαιμία σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο ένα χρόνο και να γίνει ο Γιάννης δότης μυελού των οστών στο Όραμα Ελπίδας ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον αδερφό του αλλά και όποιον έχει ανάγκη. Ζητούν από τον κόσμο αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια να προσευχηθούν για τον Γιάννη ώστε να γίνει καλά.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο νεαρός με την οικογένειά του ξεκίνησαν από τη Δροσιά από τη Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό γιατί ήθελαν με αυτό τον τρόπο να στρέψουν τις προσευχές τους στον αδερφό του νεαρού, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.
Ο 25χρονος είναι επαγγελματίας οδηγός και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκτίμησε το βάθος του νερού και βούτηξε με το κεφάλι στα νερά της Αμαρύνθου. Όπως λένε οι κάτοικοι, ουδέποτε στο παρελθόν έριχνε ο παπάς τον Τίμιο Σταυρό από το συγκεκριμένο σημείο αφού ακριβώς μέσα στο νερό υπάρχουν βράχια.
Ο ψαράς Δημήτρης Θαρουνιάτης, ο οποίος μαζί με άλλα τρία άτομα, διέσωσε τον 24χρονο με το καΐκι του, περιέγραψε στο EviaZoom.grόσα έζησε εκείνη την ημέρα.
«Μας ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Ερέτριας ότι έχει γίνει ένα συμβάν. Πήραμε το καΐκι πήγαμε στην πλατεία, είδαμε το παιδί εκεί πέρα δεν είχε τις αισθήσεις του καθόλου. Πήγα κοντά με το καΐκι, τον φορτώσαμε εγώ με άλλα τρία άτομα. Το παιδί δεν κουνιότανε αλλά μίλαγε το παιδί ζητούσε νερό… Το φορτώσαμε και ήρθε το ΕΚΑΒ από δω πέρα και τον πήρε. Ήταν γύρω στα 3 με 4 άτομα που έπεσαν στη θάλασσα. Το νερό εκεί είναι 1 με 1,5 δεν είναι παραπάνω. Οπότε το παιδί με την βουτιά που έκανε χτύπησε τον αυχένα του. Έτυχε… Από κει πήγανε στη Χαλκίδα και μετά στην Αθήνα. Με το καϊκι εδώ αυτό που βλέπετε τον μεταφέραμε. Ψαράδες είμαστε….».
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.