Θεσσαλονίκη: Αρνητικά και τα 100 rapid tests των επαγγελματιών στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη: Αρνητικά και τα 100 rapid tests των επαγγελματιών στη Θέρμη

Τα rapid tests έγιναν στο πλαίσιο δράσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - Θα ακολουθήσουν τεστ σε  Σίνδο, Λαγκαδά και Εύοσμο 

rapid_test
Αρνητικά στην covid-19 ήταν και τα 100 rapid tests που διενεργήθηκαν σήμερα σε ισάριθμους επαγγελματίες στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η A' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την σημαντική προσέλευση που καταγράφεται στο πλαίσιο της δράσης του ΕΕΘ «Επιχειρώ με Ασφάλεια».

Όπως εξήγησε, η δράση «Επιχειρώ με Ασφάλεια» πραγματοποιείται από τα μέσα Δεκεμβρίου και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΘ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον δήμο Θέρμης και την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων.

Η δράση διεξάγεται σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους όπου γίνονται τα rapid tests σε επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης και στόχος της είναι «να δώσει ώθηση στους επαγγελματίες, να μην φοβούνται, αλλά και να είναι έτοιμοι και ασφαλείς για την επόμενη ημέρα λήξης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Αν και η δράση αφορά καταρχήν 1.000 rapid tests σε επαγγελματίες του νομού, «μακάρι να έχουμε έντονο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες. Πρόθεση του επιμελητηρίου είναι τα αυξήσει μέχρι και τις 2.000 και εάν καταστεί αναγκαίο και ακόμη περισσότερο», υπογράμμισε η ίδια.

Οι επόμενοι σταθμοί της δράσης «Επιχειρώ με Ασφάλεια», είναι σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου-Γρανούζη οι περιοχές: Σίνδος στις 12/1, Λαγκαδάς στις 15/1 και Εύοσμος στις 22/1, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες , όπως αυτές της Καλαμαριάς και του Ωραιοκάστρου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα rapid tests διενεργούνται από ειδικά καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτές που διαθέτει το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΕΘ.

Κλείσιμο
Το «παρών» στη διενέργεια των rapid tests που διενεργήθηκαν σήμερα σε επαγγελματίες στη Θέρμη έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης. Σε δηλώσεις του ο ίδιος επισήμανε ότι η αγορά οδεύει στο τέλος της και τα προβλήματα καταγράφονται υπεράριθμα. Zήτησε να πάψει το άνοιξε- κλείσε των καταστημάτων λέγοντας ότι αυτή η πρακτική «δεν ευνοεί κανέναν» και εξέφρασε την ελπίδα, οι επαγγελματίες να δείξουν τις αντοχές που απαιτούνται για την μετά κορωνοϊό εποχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό - Ειδικές οδηγίες για αφίξεις από Βρετανία

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό στις 21 Ιανουαρίου

Τεράστια τρύπα άνοιξε σε πάρκινγκ έξω από νοσοκομείο στη Νάπολη - Απίστευτες εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης