Κύπρος: Ένταση σε εκκλησία μεταξύ πιστών και αστυνομικών - Δείτε βίντεο

Κύπρος: Ένταση σε εκκλησία μεταξύ πιστών και αστυνομικών - Δείτε βίντεο

Υπήρξε διαπληκτισμός για την παρουσία στον ναό και την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

ekklisia-astynomia-5
Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου, μεταξύ αστυνομικών και πιστών που κατέκλυσαν τον χώρο για τη λειτουργία των Θεοφανείων.

Οι πιστοί που δεν φορούσαν μάσκες, δεν κρατούσαν αποστάσεις και είχαν υπερβεί τον αριθμό που προβλέπεται από τα διατάγματα του υπουργείου υγείας, ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των πιστών και των αστυνομικών που επιχείρησαν να επιβάλλουν τη τάξη. Το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω διαστάσεις.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να είμαστε αυστηροί με την τηρητων μέτρων

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε πως οι λειτουργίες είναι μέσα στη ζωή μας και δεν μπορεί να μας λείψει η Εκκλησία. Πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι πιο αυστηρός από την κυβέρνηση στην τήρηση των μέτρων και πως αν δεν γίνουμε όλοι αυστηροί, ο ιός δεν πρόκειται να φύγει από την Κύπρο, ωστόσο, ευχήθηκε να μην απαγορευτεί η παρουσία των πιστών σε ένα ενδεχόμενο lockdown.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως πρέπει να μάθουμε να γίνουμε όλοι αυστηροί, και να υποστούμε τις συνέπειες της αυστηρότητας για να φύγει ο ιός .

Επεσήμανε πως παρά να θρηνούμε θύματα του ιού είναι καλύτερα να απέχουμε από κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις, σημειώνοντας πως ο λαός μας είναι θρησκευόμενος και επιθυμεί να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί, αλλά δυστυχώς, σημείωσε, λόγω της πανδημίας δεν γίνεται διαφορετικά.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του που είδε κόσμο στην Εκκλησία, φορώντας τις μάσκες τους και κρατώντας τις αποστάσεις, σημειώνοντας πως όταν έχεις τη μάσκα σε προστατεύει και προστατεύεις και εσύ τον άλλον με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μπορεί να μεταδώσει ο ένας προς τον άλλον τον ιό.

Κλείσιμο
Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού για να δούμε καλύτερες μέρες, τόνισε. Πρέπει, είπε, να υποστούμε και κάποιες συνέπειες και ευχήθηκε η κυβέρνηση να μην βάλει πιο δύσκολες ημέρες τουλάχιστον όσον αφορά την Εκκλησία, και να μην τους δυσκολέψει περισσότερο.

Αρκετά, τόνισε, έχουμε δυσκολευτεί και ευχήθηκε να έχουμε μια καλή μεγάλη τεσσαρακοστή, μια καλή Μεγάλη Εβδομάδα, όχι όπως πέρσι, αλλά και μια Ανάσταση που να τη χαρούμε.

Δείτε το βίντεο:



Ειδήσεις σήμερα

Μόσιαλος: Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε αν πάμε σε άρση της αυστηροποίησης των μέτρων

Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά...

Έγκλημα στην Αλβανία: «Τις σκότωσα από ζήλια» λέει ο δολοφόνος των δύο αδελφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης