Βόλος: «Προσπάθησα να τον πείσω να κοιτάξει μπροστά», λέει συνάδελφος του γιατρού που αυτοκτόνησε

Βόλος: «Προσπάθησα να τον πείσω να κοιτάξει μπροστά», λέει συνάδελφος του γιατρού που αυτοκτόνησε

«Πρόσφερε στην κοινωνία. Δούλευε ατέλειωτες ώρες. Ακόμη και 30 μέρες το μήνα. Δυστυχώς τον χάσαμε»

nosokomeio-astynomia-peripoliko
Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η ιατρική κοινότητα του Βόλου μετά την αυτοκτονία του 62χρονου γιατρού, Βασίλη Σανιδά, ο οποίος έπεσε στο κενό από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν! «Προσπάθησα να τον πείσω να κοιτάξει μπροστά», ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» ο συνάδελφος και στενός φίλος του, Νίκος Χαυτούρας.

«Ήταν πολλά χρόνια στον Βόλο. Ήταν ο μοναδικός νευροχειρουργός.. Κάθε μέρα βρισκομασταν στο γραφειο. Την Παρασκευή πριν κάνει την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας ήμασταν μαζί στη δουλειά. Το μεσημέρι έφυγε και πήγε στο σπίτι του. Είχε πολλά προσωπικά οικογενειακά προβλήματα», μας είπε ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας. «Του έλεγα να κοιτάξει τα δυο αγόρια του τα δυο παιδιά του. Από το καλοκαίρι. Δεν ήταν καλά. Είχε κατάθλιψη. Ήταν στριμωγμένος σε πολλά μέτωπα. Πιεζόταν και από τη δουλειά!. Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Κράτησε... Θερμοπυλες στη νευροχειρουργική. Πρόσφερε στην κοινωνία. Δούλευε ατέλειωτες ώρες. Ακόμη και 30 μέρες το μήνα. Δυστυχώς τον χάσαμε. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι γιατροί είναι άνθρωποι και δίνουν τεράστια μάχη», συνέχισε ο γιατρός.

«Δυστυχώς Φίλε και συνάδελφε Βασίλη, όσο τα κατάφερνες με την προσφορά σου στον συνάνθρωπο, σαν νευροχειρουργός, τόσα χρόνια που ήσουν και μοναδικός. Δυστυχώς δεν τα κατάφερες στα προσωπικά σου!! Είχαμε γίνει φίλοι τελευταία, με τα καλά μας και τα άσχημα! Το καλοκαίρι σε δύσκολη πάλι στιγμή σου, με είχες αποκαλέσει αδερφό, και είχες ζητήσει να έρθω, και ήρθα αμέσως να σε βοηθήσω!!», έγραψε ο Νίκος Χαυτούρας, στο Facebook: «Και χθες ήρθα και μιλήσαμε αρκετή ώρα, προσπάθησα να σε πείσω να κοιτάξεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου , να κοιτάξεις μπροστά!!! Κρίμα!! Δεν τα κατάφερα να σου αλλάξω την απόφαση που είχες πάρει ! Αντίο Βασίλη ,καλό ταξίδι !!!»

Το χρονικό της αυτοκτονίας

Από τον έβδομο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου, έπεσε πριν δυο ημέρες ο άτυχος γιατρός που ήταν νοσηλευόμενος στο «Αχιλλοπούλειο» και οποίος είχε κάνει άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 62χρονος φέρεται να πήρε την απόφαση λίγη ώρα νωρίτερα καθώς έφυγε απ΄το δωμάτιό του και έπεσε από τον έβδομο όροφο, στο σημείο όπου τελειώνει το κτίριο των επειγόντων προς το παρκινγκ αυτοκινήτων, από το πίσω μέρος του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα πριν λίγες μέρες είχε πάρει χάπια σε ερημική περιοχή για να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά κάλεσε το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και σώθηκε.


Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης