Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση ότι μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από επτά συμμαθητές της σε εγκαταλειλειμμένο κτήριο στην Περαία. Οι επτά ανήλικοι ηλικίας από 13 ως 17 ετών, μετά την καταγγελία του θύματος στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού, συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Το συμβάν του τρόμου, με πρωταγωνιστές τους ανήλικους φερόμενους βιαστές, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι. Το κοριτσάκι, βρισκόταν στο κτήριο του εγκαταλελειμμένου εκπαιδευτηρίου Κοραή. Στον χώρο ήταν περίπου 15 μαθητές όταν κάποια στιγμή αποχώρησαν τα οκτώ άτομα και οι υπόλοιποι επτά αρχίζουν να την πλησιάζουν με περίεργες διαθέσεις. Το κορίτσι τους είπε ότι θέλει να φύγει και τότε όπως κατέθεσε, κάποιοι από τους συμμαθητές της έβγαλαν μαχαίρια και όρμησαν πάνω της.
Όσα ακολούθησαν και περιέγραψε στην κατάθεση της η 14χρονη για αυτό που την ανάγκασαν να κάνει προκαλούν αποτροπιασμό. Το κοριτσάκι, σε άθλια κατάσταση πήγε στην καλύτερη της φίλη και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε όσα είχε περάσει από τους συμμαθητές της. Της ζήτησε μάλιστα να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. Όμως η φίλη της δεν άντεξε, τα είπε στη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης. Το κοριτσάκι, πήγε χθες το απόγευμα στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε το συμβάν. Μάλιστα, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατάθεση ελήφθη παρουσία παιδοψυχολόγου ενώ λίγη ώρα αργότερα οι επτά ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.