Κορωνοϊός: Μητέρα με βαριά λοίμωξη Covid-19 γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι στο «Αττικόν»

Κορωνοϊός: Μητέρα με βαριά λοίμωξη Covid-19 γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι στο «Αττικόν»

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος

attikon_main
Ένα υγιές κοριτσάκι, με ηλικία κύησης 32 εβδομάδων και δύο ημερών, βάρους γέννησης 1.590 γραμμαρίων, από μητέρα με σοβαρή λοίμωξη Covid-19, αναπνευστική ανεπάρκεια, αιματολογικές διαταραχές και ήπια καρδιακή ανεπάρκεια, γεννήθηκε σήμερα στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Είναι η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα τοκετού μητέρας με βαριά λοίμωξη κορωνοϊού στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική στις 30 εβδομάδες κύησης, διότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και φαινόμενα πρόωρου τοκετού. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι είχε RT-PCR θετική για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου. Έγινε προσπάθεια αναστολής του πρόωρου τοκετού και χορήγηση κορτικοστεροειδών, όμως η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε ραγδαία μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας. Λόγω της καρδιοαναπνευστικής επιδείνωσης της μητέρας έγινε σήμερα καισαρική τομή και η κατάστασή της είναι βελτιωμένη. Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν», 19 μητέρες θετικές στον κορωνοϊό SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Forbes: Τα οφέλη της Ελλάδας από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τράπεζα Θεμάτων: Δείτε τα εξεταζόμενα θέματα για την Α' Λυκείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης