Ιερώνυμος: Ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και βρέθηκε η λύση που φέρνει γαλήνη

Ιερώνυμος: Ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και βρέθηκε η λύση που φέρνει γαλήνη

Αιχμές σε ανθρώπους που «κολλάνε» και μεγαλοποιούν πράγματα, άφησε ο Ιερώνυμος - «Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος

ieronymos_2
«Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου για το εάν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο ζήτημα της προσέλευσης των πιστών στις Εκκλησίες.

Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε: «Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, νομίζω ναι! Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που "κολλάνε" και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα».

Υπενθυμίζεται πως, συμφώνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην κυβέρνηση για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται:

- Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αιθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

- Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπονται μόνο έντος των ιερών ναών.

Ειδήσεις σήμερα

Μολδαβή επίδοξη σταρ του Instagram φέρεται να «ξερίζωσε την καρδιά» της μάνας της με μαχαίρι

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι εμβολιασμοί στις ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα

Ο Τομ Κρουζ... ουρλιάζει εκτός εαυτού σε εργαζόμενους που παραβίασαν τους κανόνες κατά της Covid-19

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης