Αν και κάνουν λόγο για νέα «κρίση κατασκοπείας» ανάμεσα σ’ Ελλάδα και Τουρκία, τα τουρκικά ΜΜΕ διατηρούν χαμηλούς τόνους στην υπόθεση σύλληψης των δύο μουσουλμάνων από τη Θράκη, στο νησί της Ρόδου.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν πληροφορίες από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και η σχετική αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Χαρακτηριστικοί τίτλοι δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο: «Στρατιωτική κρίση κατασκοπείας στην Ελλάδα», «Η Ελλάδα συνέλαβε δύο Τούρκους στο νησί της Ρόδου για κατασκοπεία», «Υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο συνελήφθη για κατασκοπεία».
Η τουρκική έκδοση της DW αναφέρει: «Όπως έγινε γνωστό, πως ένας από αυτούς που κρατήθηκαν ήταν υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ, οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδας. Μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί της Ρόδου και του Καστελόριζου. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις συλλήψεις»
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»