Τις ώρες που έζησε «όμηρος» στα χέρια αδίστακτων Αφγανών ληστών περιγράφει στο protothema.gr ο γνωστός Μυκονιάτης επιχειρηματίας. Ο 55χρονος που χθες λίγο μετά τις 11 το βράδυ είδε τους Ασιάτες εισβολείς να σπάνε με βαριοπούλα την πόρτα του διαμερίσματος του στο Καλλιμάρμαρο ξεσπά…
«Μένω στο Καλλιμάρμαρο, 500 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου!Ο δρόμος που έγινε η ληστεία είναι ένας δρόμος με παιδάκια. Δίπλα μένουν ακόμη και πολιτικοί. Τι να κάνουμε πια στο σπίτι μας; Πώς να προστατευτούμε;» αναρωτιέται ο κ. Κωνσταντίνος Μαστοράκης την ώρα που ανεβαίνει στην Ασφάλεια προκειμένου να δει φωτογραφίες υπόπτων και να αναγνωρίσει τους ληστές.
«Κατέθεσα και τώρα πάω στην Αστυνομική Διεύθυνση να δω φωτογραφίες» λέει και συνεχίζει περιγράφοντας τη στιγμή της εισβολής: «Σπάσανε με βαριοπούλα την πόρτα. Είχαν μαχαίρια, πιστόλια, από όλα πάνω τους. Στις 9 του μήνα σπάσανε δέκα διαμερίσματα Και χθες, σπάσανε και το δικό και μπήκαν μέσα».
Ο κ. Μαστοράκης αναφέρει ότι δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Τα πήραν όλα… «Πήραν την τηλεόραση, πήραν πολλά πράγματα. Δεν άφησαν τίποτα» λέει ενώ οι δράστες αφού τον εγκατέλειψαν δεμένο μέσα στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου φεύγοντας πήραν και το αυτοκίνητο του ένα μαύρο Smart για να την κοπανήσουν. Όμως στάθηκαν άτυχοι. Το θύμα, κατάφερε να λυθεί περίπου δύο ώρες αργότερα και να ειδοποιήσει τις αρχές.
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετά από αναζητήσεις εντόπισαν το κλεμμένο όχημα του επιχειρηματία στην Ομόνοια και μετά από καταδίωξη το ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον έναν από τους τρεις αλλοδαπούς δράστες. Πρόκειται για έναν νεαρό Αφγανό ενώ έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δυο συνεργών. «Τον έναν τον πιάσανε» αναφέρει ο κ. Μαστοράκης και σπεύδει να συμπληρώσει πως «Είπε ότι δεν θυμάται τίποτα…».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.