Καιρός: Καταστροφές στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες από Τζουμέρκα - Αστακό

Καιρός: Καταστροφές στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία - Δείτε φωτογραφίες από Τζουμέρκα - Αστακό

Επελαύνει η κακοκαιρία: Νέφος αφρικανικής σκόνης κινείται προς τη Δυτική Ελλάδα

kairos_ektakto_kakokairia_tzoumerka_photo
Επελαύνει η κακοκαιρία, με τις εικόνες καταστροφής από περιοχές της δυτικής Ελλάδας να αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. 

Στα Τζουμέρκα, έκλεισε ο δρόμος στη θέση Στεφάνια, λόγω κατολίσθησης. Οι επίμονες βροχές προκάλεσαν πτώση βράχων στο οδόστρωμα.



Εικόνες καταστροφής κάνουν την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου, από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, εκεί όπου ανεμοστρόβιλος πέρασε από την κωμόπολη

agrinio_main
Κλείσιμο



agrinio_astakos_kairos

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο agrinionews.gr

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Παράλληλα η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, έχει ως αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν, ενώ στις 10:40 το πρωί της Τετάρτης 9/12 το νέφος έφτανε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, στις 13:40 έχει φτάσει στο Ιόνιο. Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής κίνησης θα είναι η σταδιακή αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης στη χώρα μας.
kairos_afrikaniki_skoni


Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη υετού έως και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε δύο «κύματα»: Το πρώτο που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσες των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”). 

Meteo.gr: Υετός, άνεμος και βαρομετρικά χαμηλά. 9-14/12/2020



Το φαινόμενο αναμένεται να έχει σύντομη διάρκεια, αφού τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνουν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά, από δυτικά προς ανατολικά, έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12.


kairos_tzoumerka
Σημερινή φωτογραφία του Forecast Weather Greece από τη περιοχή της Ηπείρου με φόντο τα Τζουμέρκα
Στα λευκά τα ορεινά των Ιωαννίνων

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα.
Η φωτογραφία που ακολουθεί, από τον δρόμο Μηλιάς Μετσόβου - του Πολύμερου Σιώτα - δημοσιεύτηκε στο epiruspost.gr.

xionia_ioanina


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ: Αυτοκτόνησε και η μητέρα της κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού στα 14

Dalgona coffee: Ένας καφές στην κορυφή των αναζητήσεων της Google στην Ελλάδα

Σε συναγερμό η Ινδία: Γεμίζουν τα νοσοκομεία με ασθενείς από μυστηριώδη λοίμωξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης