Κορωνοϊός: Δεν βλέπουμε την αναμενόμενη βελτίωση, λέει ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Κορωνοϊός: Δεν βλέπουμε την αναμενόμενη βελτίωση, λέει ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Εκτίμησε ωστόσο ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται τα κρούσματα να πέσουν κάτω από χίλια γεγονός που θα επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμη και της εστίασης 

dermitzakis_ape
Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε, δήλωσε για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται τα κρούσματα να πέσουν κάτω από χίλια και πρόσθεσε ότι όταν δούμε τριψήφιους αριθμούς θα μπορέσουσε να ανοίξουμε την αγορά. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μάλιστα να ανοίξει ακόμη και η εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξου με, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό» είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι είναι υπέρ της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και των μετακινήσεων με αποστολή SMS.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορωνοϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσοχοΐδη για την αστυνομία

Πολάκης: Γιατί δεν πήγα στη Βουλή για την άρση ασυλίας μου

Δείτε πώς διαφημιζόταν η κατοικία που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης