Με αφίσα–κολάζ από τη γέννηση του Χριστού και τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι της υγείας απέναντι στην πανδημία, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας.
«Θα περάσουμε και φέτος και ιδιαίτερες στιγμές αλλά και διαφορετικά τις γιορτινές μέρες. Αλλά ξέροντας πλέον για τα εμβόλια, υπάρχει φως στο τούνελ, και τώρα ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη νέα ανάρτησή του στο Facebook.
«Το Μάρτιο που μας πέρασε στη Βόρειο Ιταλία, ζούσαν το εφιαλτικό πρώτο κύμα της πανδημίας. Το σύστημα υγείας της Ιταλίας ήταν το πρώτο στην Ευρώπη που έφτασε τα όρια του, και οι Ιταλοί υγειονομικοί οι πρώτοι που δοκιμάστηκαν. Παρά την πρόληψη, την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία πολλοί είχαν δυστυχώς νοσήσει με τον νέο κορωνοϊό. Τότε είχε κυκλοφορήσει μια αφίσα των Ιταλών αστυνομικών, με μία νοσηλεύτρια που κρατούσε στην αγκαλιά της την Ιταλία . Έχοντας στο νου μου τους δικούς μας υγειονομικούς, συζήτησα με τους φίλους Μάνο Επιτροπάκη και Δημήτρη Σωτηρόπουλο και ο Δημήτρης ανέλαβε την επιμέλεια της ελληνικής εκδοχής, που είχα αναρτήσει τότε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσπάθεια -μπροστά στο νέο ιό- όλων των δικών μας υγειονομικών», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του καθηγητή του LSE.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.