Σταθάκης: «Μεγάλο αφήγημα» χωρίς «καταγγελτικό λόγο»

Σταθάκης: «Μεγάλο αφήγημα» χωρίς «καταγγελτικό λόγο»

Στροφή στο Κέντρο προκρίνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που επεξεργάζεται το νέο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου

giorgosstathakis
Στροφή στο Κέντρο προκρίνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, που επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο το νέο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου. Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας μετά από καιρό στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επισήμανε πως «τις εκλογές δεν τις κερδίζει ο καταγγελτικός λόγος, αλλά το θετικό διακύβευμα, η προοπτική αλλαγών που θα φέρουν καλύτερες συνθήκες για την οικονομία και την κοινωνία. Με μια λέξη: το «μεγάλο αφήγημα». Επιπλέον, «προφανώς και το διακύβευμα κάθε εποχής είναι διαφορετικό. Ο εξευρωπαϊσμός της Ελλάδας και η ένταξη στην ΕΟΚ ταυτίστηκαν με τη διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η Αλλαγή επί δύο τετραετίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου» διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, επιχειρώντας δημόσιο άνοιγμα στο χώρο του Κέντρου.

Ο ίδιος δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του αναφορικά με την επαναπροσέγγιση των μεσαίων στρωμάτων από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Προσωπικά πιστεύω ότι τις εκλογές στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, τις κρίνουν η σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων του κέντρου, που κατά κανόνα συνδέονται με τα πολυπληθή μεσαία στρώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος στις νεότερες ηλικίες και στον κόσμο της εργασίας και η Ν.Δ. στις μεγαλύτερες ηλικίες, τους συνταξιούχους, και εν μέρει στους δημόσιους υπαλλήλους και τους αγρότες. Τα μεσαία στρώματα θα τα κερδίσουμε με τη δύναμη των ιδεών που εκπορεύονται από τη στρατηγική μας» εκτίμησε ο κ. Σταθάκης, παρά την υπερφορολόγηση που υπέστη επί ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη.

Την ίδια ώρα, το μοντέλο της «υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης» υπεραμύνθηκε από πλευράς του και ο Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης. Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο indicator, ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε πως «η αντιπολίτευση που ασκούμε βασίζεται σε στοιχεία και δεδομένα, σε πολιτικές πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης. Δεν κάνουμε πολιτική εντυπώσεων προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες πολίτες όπως έχουμε ευθύνη και καθήκον».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο καθένας κάνει αντιπολίτευση όπως θέλει να κυβερνήσει την επόμενη μέρα» καταλήγοντας ότι «είμαστε μια υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση γιατί θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως επόμενη κυβέρνηση».


Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί παραμένουν ψηλά οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων - Κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος

Πακέτο στήριξης για Δεκέμβριο: Τι θα γίνει με ενοίκια, αποζημιώσεις, τέλη, επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα

Κάρπαθος: Έβαλαν μουσική και φωτορυθμικά σε νεκροταφείο για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης