Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα - Η κακοκαιρία σε χάρτες-βίντεο

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Παραλιακή, καθυστερήσεις στα δρομολόγια Προαστιακού Θεσσαλονίκης,Λάρισας - LIVE η κίνηση- Δείτε βίντεο

kairos
Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπει για σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ είναι σε ισχύ και το έκτακτο δελτίο καιρού.

Από το βράδυ της Κυριακής προβλεπόταν πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού και από τα δυτικά, η οποία θα επηρέαζε τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

Το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, επηρεάζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Η κακοκαιρία έφτασε από νωρίς το πρωί σήμερα και στην Αθήνα, με αρκετές περιοχές να δέχονται μεγάλα ύψη βροχής. 

Αυτή την ώρα, λιγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, βρέχει έντονα στην Πεντέλη και τα Βριλήσσια, τη Δροσιά, αλλά και στη Νέα Μάκρη. 

Τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια προάστια της Αττικής οι ουρανοί άνοιξαν και βρέχει καταρρακτωδώς. Από τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πολλούς άλλους παραλιακούς δήμους βρέχει έντονα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στη βόρεια Ελλάδα, με την υπηρεσία να έχει δεχθεί κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Βέροιας. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία  στην παλαιά Παραλιακή, στο ύψος του Ηλεκτρικού, λόγω συσσώρευσης υδάτων. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, μικρές καθυστερήσεις, 8 -15 λεπτών, υπάρχουν στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου Θεσσαλονίκης - Λάρισας, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές

- Διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν όλη την εβδομάδα τον καιρό στη χώρα μας

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

Πού βρέχει τώρα 
kairos_vroxes_athina_kairos_deutera





LIVE η κίνηση ΕΔΩ
kinisi_live_vroxes


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ,  ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται και στη Δυτική Ελλάδα, όπου βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr σε Ασή Γωνιά Χανίων (60 χιλιοστά), Μακροχώρι Βέροιας (46), Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (43), Κερασιά Πέλλας (39), Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας (38) και Βίλια Αττικής (36 χιλιοστά).

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Δείτε βίντεο με την σημερινή πρόγνωση του καιρού

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τους κεραυνούς που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το πρωί της Δευτέρας.
kataigides_kakokairia_kairos_deutera



Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.
kairos_xartis_ellada_monday

Ειδήσεις σήμερα: 

Εποχικά καταστήματα: Ανοίγουν με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 οι προσαγωγές σε όλη τη χώρα - 135 συλλήψεις - Ολονύχτια επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ

Ελληνίδα γιαγιά ετών… 33: Μην παντρεύεστε μικρές. Σπουδάστε, δουλέψτε, ζήστε…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης