Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές - Επιφυλακή στην ΕΛΑΣ για νέες συγκεντρώσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές - Επιφυλακή στην ΕΛΑΣ για νέες συγκεντρώσεις

Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος - Ένταση και προσαγωγές σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα- Παραμένουν κλειστοί 24 σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού

prosagoges-arthro
Σε επιφυλακή ενόψει των νέων συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγείλει παρά την απαγόρευση των συναρθοίσεων ομάδες και συλλογικότητες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκεται η αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας όπου νωρίτερα κατά διαστήματα επικράτησε μεγάλη ένταση με ομάδες διαδηλωτών να επιχειρούν να κάνουν πορείς και την αστυνομία να μπλοκαρει αυτές τις απόπειρες. Κατά διαστήματα έγινε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και χημικών με στόχο της ΕΛΑΣ να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι τόσο από τα Εξάρχεια, όσο και από άλλες περιοχές, όπως η Πατησίων, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές.  Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές - σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. 


Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια


Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια


Κλείσιμο


Στη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας για την απομάκρυνση των διαδηλωτών καταγράφηκαν αστυνομικοί να ρίχνουν βομβίδα κρότου - λάμψης σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού, ενώ για υπέρμετρη βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από το κέντρο της Αθήνας όμως, επεισόδια και προσαγωγές έγιναν στα Χανιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όπου επίσης επιχειρήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες.

Συλλογικότητες έχουν προαναγγείλει νέες συγκεντρώσεις μετά τις 4 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, την Κλαυθμώνος και στην οδό Μεσολογγίου.  Περίπου 4.000- 5.000 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, ενώ κλειστοί παραμενουν 24 σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. 



Δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια


DSC_3025
DSC_3013
DSC_3008





DSC_3001
DSC_2992


DSC_0551-01
DSC_2956
DSC_0539-01
DSC_2940
DSC_0570-01


Από το πρωί πάντως αρκετοί  ήταν εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.  Ανάμεσά τους και τετραμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που φώναξε συνθήματα: 

Συνθήματα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο από 4 άτομα



Λίγο μετά τις 11 στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έφτασε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους.

Έλεγχος σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης