Καφούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Με γκρίνια θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο - Πρέπει να ρυθμιστούν πάγια έξοδα

Καφούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Με γκρίνια θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο - Πρέπει να ρυθμιστούν πάγια έξοδα

«Πρέπει να βρεθούν λύσεις για να μείνει όρθιο το λιανεμπόριο» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

epoxiaka-main1
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τη γκρίνια που αυτή προκαλεί στους εμπόρους και επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

«Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου που ακούνε τους υπουργούς από το πρωί δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, γιατί δεν έχουν ημερομηνίες».


«Έχουμε προχωρήσει σε μία σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, η οποία δημιουργεί γκρίνιες: Γιατί ανοίγεις τον έναν και όχι τον άλλον. Και τα χειμωνιάτικα ρούχα που έχει πάρει ο άλλος δεν είναι εποχικά; Όταν ανοίξει την Άνοιξη, τι θα τα κάνει; Θα τα πουλήσει τον επόμενο χειμώνα;»

«Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να κρατηθεί όρθιος. Ό,τι γίνει, να γίνει με σεβασμό στη δημόσια υγεία, να μην τη ρισκάρουμε. Το λιανεμπόριο έχει αποδείξει ότι δεν ρισκάρει. Αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι, είναι σοβαρός κλάδος της οικονομίας. Όταν μας άνοιξαν, τηρήσαμε τα πάντα στο έπακρο. Δεν κατηγορηθήκαμε ποτέ για κανένα λάθος».

«Ζητάμε να γυρίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τηρουμένων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμπολιτών μας. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται να είναι ρυθμισμένα κάποια πάγια έξοδα τα οποία έρχονται και δημιουργούν τεράστιο βάρος και όπως βλέπω θα πνίξουν πολλούς συναδέλφους μου. Και αυτά είναι τα ενοίκια, η έλλειψη ρευστότητας. Πρέπει με κάποιον τρόπο να δούμε να εισρέουν χρήματα στο ταμείο».

«Θέλω τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τώρα να μας φέρουν μέχρι την άνοιξη. Εκεί, αυτό το τεράστιο βουνό υποχρεώσεων που έχουμε μεταφέρει, θα πρέπει να φροντίσουμε να αποπληρωθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τουλάχιστον 120 δόσεις. Η περίφημη επιστρεπτέα προκαταβολή που βοήθησε κόσμο, πρέπει κομμάτι αυτής να γίνει μη επιστρεπτέο. Πρέπει να μετατραπεί σε επιδότηση για να δώσουμε ανάσα αλλιώς θα έχουμε απώλειες. Θα χάσουμε κόσμο και θα το πληρώσουμε όλοι».

Ειδήσεις σήμερα

Σκυλακάκης: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα»

Δεκάχρονος από την Ηλεία νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε ΜΑΦ στο Ρίο


Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι έχουν προτεραιότητα - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης