Λάρισα: Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής

Λάρισα: Βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής

«Ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - «Αποτρόπαια πράξη, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ

202012041315091761
Bεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, όπως και του χώρου της Συναγωγής σημειώθηκε στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, «χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

«Ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», προστίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το απόγευμα της Πέμπτης 3/12/2020 στις 16:00′, ένας ρασοφόρος μέσης ηλικίας βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Κρατώντας μπροστά στο σώμα του μια θρησκευτική εικόνα, σχημάτισε με μαύρο σπρέυ το σύμβολο της φράσης «Ιησούς Χριστός Νικά» Στη συνέχεια σχεδίασε 2 φορές ακόμα το ίδιο σύμβολο στον τοίχο του περίβολου της Συναγωγής, που βρίσκεται αυτή την εποχή σε στάδιο αναστήλωσης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές ενώ ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κατέθεσε μήνυση.

Για όσα έγιναν στη Λάρισα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα, που έγινε στις 3.12.2020.

Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαραγαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: ''Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας''.

Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό».

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την ειδεχθή βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

«Την ειδεχθή βεβήλωση, χθες, του εβραϊκού νεκροταφείου στη Λάρισα», καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Περαιτέρω, τονίζει ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και δεν συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Κλείσιμο
Επίσης, σημειώνει ότι τέτοιες ενέργειες υπενθυμίζουν την ανάγκη εγρήγορσης για την προάσπιση των ηθικών αξιών μας έναντι του ρατσισμού, του μίσους και του φανατισμού.

Πηγή: larissanet

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα - Πώς το εξηγούν οι επιστήμονες

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης