Κορωνοϊός - «Ξαναχτυπά» ο Μαυραγάνης: Υπόνοιες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλοιώνει το DNA

Κορωνοϊός - «Ξαναχτυπά» ο Μαυραγάνης: Υπόνοιες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλοιώνει το DNA

Ο υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  «πιστός στις απόψεις» του, αμφισβητεί για ακόμη μία φορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Οργή του πνευμονολόγου  Βασιλακόπουλου 

mauraganis12
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υφυπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη σχετικά με τις «ενστάσεις» που έχει για το  εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υφυπουργός σχολιάζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αφού τον περασμένο Απρίλιο ισχυριζόταν ότι το σκεύασμα θα εμπεριέχει βιοτσίπ ελέγχου.

Ο κ.Μαυραγάνης κλήθηκε, αυτή τη φορά, να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τα προγράμματα εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γεννετική τροποποίηση του γεννετικού κώδικα του ανθρώπου».




Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μαυραγάνη προκάλεσε την «έκρηξη» του καθηγητή Πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση» ανέφερε ο καθηγητής, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που μόλις άκουσε να λέει ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε, βάζοντας άμεσα τα πράγματα στη θέση τους: «Το εμβόλιο που θα γίνει είναι RNA. Το γεννετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει μόνο ένζυμα να μετατρέψει το DNA σε RNA. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να ενσωματώσω RNA σε DNA».

Κλείσιμο
Και ανέφερε με νόημα: «Το να λέει ένας έγκριτος νομικός, όπως ο κ. Μαυραγάνης, για το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές ή όχι, απλά με ξεπερνά. Είναι σαν να ρωτάτε εμένα, πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης».

Όπως ήταν αναμενόμενο το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media με τους χρήστες να  κάνουν λόγο για «ντροπή» και «απογοήτευση».














Ειδήσεις σήμερα: 

Καστανίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Πάνω από 500 υγειονομικοί έχουν νοσήσει στη Θεσσαλονίκη

Έμιλι Ρατακόφσκι: Γιορτάζει τους έξι μήνες της εγκυμοσύνης της

Ο Κλίντον ήταν «στον κόσμο του», δεν ήξερε καν τι ήταν τα «Φιλαράκια», αποκαλύπτει πρώην βοηθός του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης