Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Να αρθεί το lockdown όταν θα έχουν διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων

Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Να αρθεί το lockdown όταν θα έχουν διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

lockdown
Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η πρόωρη άρση των μέτρων, μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση του δεύτερου κύματος και οι διασωληνωμένοι να φτάσουν μέχρι και 900.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Για να αρθεί το lockdown, ο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος. Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Συμπλήρωσε δε ότι «αν δεν είχαμε τα μέτρα, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν τετραψήφιοι και τα κρούσματα πενταψήφια», ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, «ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν για παράδειγμα στη Γερμανία». 

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η εξάπλωση του ιού είναι τεράστια, η κοινωνία έχει κουραστεί πολύ, είναι στα όρια της υπερκόπωσης και για αυτό υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων και δεν μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ενώ για να «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης