Θεόδωρος Καράογλου (ΘΕΜΑ 104.6): Χαλαρώσαμε, άρχισαν τα πάρτι στα Λαδάδικα, οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων...

Θεόδωρος Καράογλου (ΘΕΜΑ 104.6): Χαλαρώσαμε, άρχισαν τα πάρτι στα Λαδάδικα, οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων...

«Στις 6 και 28 Οκτωβρίου, για εμάς τους Θεσσαλονικείς στην ουσία ήταν ένα πενθήμερο» δήλωσε ο υφυπουργός

karaoglou
Στους λόγους για τους οποίους η κατάσταση με την διασπορά του κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα βγήκε εκτός ελέγχου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στη Βόρεια Ελλάδα λόγω κλιματολογικών συνθηκών αλλά και πολλών άλλων λόγων.

»Για παράδειγμα, όταν στις αρχές Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη είχαμε μηδενίσει, θυμάμαι τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου είχαμε δύο κρούσματα και συνάδελφοι στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο μου έδιναν συγχαρητήρια για το πως καταφέραμε και νικήσαμε τον κορωνοϊό.

»Χαλαρώσαμε μηδενός εξαιρουμένου. Άρχισαν τα φοιτητικά πάρτι, τα πάρτι στα Λαδάδικα, οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων, οπαδών, διάφορα happenings, τα οποία κορύφωσαν το πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Καράογλου.

«Στη συνέχεια 6 και 28 Οκτωβρίου, για εμάς τους Θεσσαλονικείς στην ουσία ήταν ένα πενθήμερο. Μπορούμε με μία ημέρα άδεια την Τρίτη να το κάνει πενθήμερο. Αυτό σήμαινε διασπορά του κορωνοϊού σε όλη τη γύρω περιοχή.

»Πήγαν όλοι οι θεσσαλονικείς εκδρομή είτε στη Χαλκιδική είτε στους γειτονικούς νομούς είτε πιο κάτω στο Πήλιο με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον κορωνοϊό και σε άλλες περιοχές.

Αν σε αυτό συνδυάσουμε ότι στους αγροτικούς κατεξοχήν νομούς Πέλλα, Ημαθία, Σέρρες, Πιερία είναι καθεστώς να καλούνται εργάτες γης οι οποίοι έρχονται από την Αλβανία και ναι μεν είχαν όλοι τα χαρτιά τους, ότι έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού και είναι καθαροί αλλά στην ουσία είχε καταγγελθεί ότι υπήρχαν μαϊμού βεβαιώσεις που τις πουλούσαν με 10 και 20 ευρώ.

»Αν βάλουμε και το κλίμα που είναι πολύ πιο ψυχρό, έχουμε ανάψει θέρμανση εδώ και 15-20 μέρες, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα» τόνισε.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «τον Αύγουστο του 2019 παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που είχε 557 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα είναι 1260 και αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Σε λιγότερο από έναν χρόνο υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, αυξήσαμε κατά πολύ το προσωπικό».

«Έγιναν πολλά βήματα, ανθρωπίνως έγινε κάτι περισσότερο από ότι μπορούσαμε να κάνουμε
ο Πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά δεν φοβήθηκε να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σε αυτήν τη φάση είμαστε στον πόλεμο, στη βόρεια Ελλάδα έχουμε την κορύφωση του προβλήματος και ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Θα προσπαθήσουμε όλοι μας να υλοποιήσουμε τις οδηγίες του Πρωθυπουργού προσοχή, ατομική προστασία, τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής. γιατί όλοι μας θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έστω τα πολύ κοντινά» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Τα 11 σημεία που πρέπει να προσέξετε με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Ποιες οφειλές προς το δημόσιο πληρώνονται μέχρι 30 Νοεμβρίου - Ποιες αναστέλλονται

Φλώρινα: Συναγερμός σε γηροκομείο - Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης