Στον άγριο ξυλοδαρμό ενός βαρυποινίτη κατέληξε η συμπλοκή που ξέσπασε για λόγους οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής μεταξύ πέντε Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, το πρωί της περασμένης Τετάρτης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος Αλβανός που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, δέχθηκε επίθεση με ένα μεταλλικό αντικείμενο από τέσσερις ομοεθνείς του κρατούμενους και υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όμως στη συνέχεια διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται.
Ένας από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης. Πρόκειται για έναν Αλβανό εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για εισαγωγή παράνομων στην χώρα. Για την συμπλοκή ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας των φυλακών και οι αστυνομικοί του τμήματος Δομοκού που διενεργούν προανάκριση, ενώ ο πειθαρχικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.