Τηλεκπαίδευση: H Ελλάδα την εμπιστεύεται εν μέσω πανδημίας, γράφει η Washington Post

Τηλεκπαίδευση: H Ελλάδα την εμπιστεύεται εν μέσω πανδημίας, γράφει η Washington Post

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας - «Είναι καθήκον όλων να εξασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται» λέει η Νίκη Κεραμέως

tilekpaideusi_1
Η Ελλάδα εμπιστεύεται την εξ αποστάσεως διδασκαλία, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σε δημοσίευμά της που βασίζεται σε φωτογραφίες του Associated Press.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από τις 16 Νοεμβρίου τα σχολεία και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι κλειστά και η διδασκαλία γίνεται εξ αποστάσεως.

«Τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία σε μία αίθουσα, αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να διακοπεί εξαιτίας της πανδημία. Συνεπώς, είναι καθήκον όλων, τόσο της πολιτείας όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να εξασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται όσο πιο ομαλά γίνεται. Πάντα έλεγα πως τα σχολεία θα έκλειναν τελευταία σε περίπτωση lockdown και θα άνοιγαν πρώτα» δηλώνει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι προτεραιότητα για τις πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπήρξε η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια του χειμώνα με την ταυτόχρονη χρήση διαδικτυακών μέσων μόνο για παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για λόγους αποφυγής φαινομένων συνωστισμού.

wp_online


Ωστόσο, στην Ελλάδα το κλείσιμο όλων των σχολείων θεωρείται πως μειώνει τις καθημερινές μετακινήσεις περίπου 2,3 εκατ. ατόμων (παιδιών, δασκάλων και γονέων) δημιουργώντας συνθήκες ελάφρυνσης της πίεσης που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Κλείσιμο
Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, η χώρα για πρώτη φορά πλήττεται σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα υστερεί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε θέματα χρήσης νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Μεταξύ των προβλημάτων που καταγράφηκαν τις πρώτες μέρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθημάτων, αναφέρεται η πτώση του συστήματος σε κάποιες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: «Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια lockdown - Προσοχή στις τοπικές γιορτές»

Tην κατάργηση της πλαστικής σακούλας ψήφισε η Bundestag 

Κομισιόν: Η τουρκική πλευρά διέκοψε τον έλεγχο στο πλοίο έξω από τη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης