Δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, ύψους 100 εκατ. δολαρίων - Οι 33 από αυτές θα προστεθούν στον «Ευαγγελισμό»

μεθ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη δωρεά για τη δημιουργία χώρων για 174 νέες κλίνες ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας, συνολικού ύψους 16,4 εκατ. ευρώ.
Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ, ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Όπως ενημέρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις προαναφερθείσες κλίνες, οι 33 θα προστεθούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ήδη ολοκληρώθηκε προηγούμενη δωρεά του ΙΣΝ, ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Η συγκεκριμένη δωρεά εξασφάλισε επιπρόσθετα την προμήθεια περισσότερων από 850 νέων κλινών (για την αντικατάσταση όλων των κλινών του Νοσοκομείου), εκ των οποίων οι 53 προορίζονται για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και τη Μονάδας Εμφραγμάτων, καθώς και 150 ιατρικών μηχανημάτων.

Πέραν της δωρεάς προς το Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του τομέα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, με γνώμονα τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας για όλους τους πολίτες και την ενδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Κλείσιμο
Η Πρωτοβουλία, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του ΙΣΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, «η τακτική ενημέρωση δημοσιεύεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ΙΣΝ για διασφάλιση διαφάνειας και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία. Για εμάς, στο ΙΣΝ, είναι βασική αρχή πως η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό έργο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ - Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Πιθανόν να βγει και σήμερα από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η βαρυποινίτισσα που παραθέτει... σεμινάρια Ποινικού Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης