Καιρός: Μείον οκτώ βαθμοί στη Φλώρινα - Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μείον οκτώ βαθμοί στη Φλώρινα - Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

«Αγριεύει» ο καιρός την Κυριακή - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

flwrina34
Ισχυρός παγετός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης  στα βόρεια τμήματα της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (πλην ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) οι οποίοι κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Όπως προκύπτει, η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στον Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με μείον 8,4 βαθμούς.


meteo_kairos_florina
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα 


Νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, προβλέπει το meteo.gr. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα, ομίχλες και παγετός τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αναμένονται νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με παροδικές βροχές στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από -2 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 16, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα 8 μποφόρ, αλλά από απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Κλείσιμο
Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερες.

Έρχεται νέα κακοκαιρία

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες, θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που πλησιάζει, τα οποία θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ πιθανές είναι και νέες χιονοπτώσεις  στα ορεινά.

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει την χώρα από την περιοχή της Ισπανίας θα κινηθεί ανατολικά τα επόμενα 24ωρα και από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να εισχωρεί στη χώρα μας. Πρόκειται για σύστημα που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα εκτιμούν ότι η επερχόμενη κακοκαιρία θα έχει διάρκεια και νέα βαρομετρικά χαμηλά, ικανά να δίνουν βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
kakokairia_kiriaki_ellada_xionia_kairos_kiriaki



Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Ηλιοφάνεια το επόμενο διήμερο, τοπική συννεφιά το Σάββατο και αλλαγή του Καιρού από την Κυριακή

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ


Παρά τις ασθενείς βροχοπτώσεις που παρατηρούνται αυτή την περίοδο στη χώρα, οι μετεωρολόγοι μιλούν για ξηρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ίσως και την χειρότερη τα τελευταία 40 χρόνια σε ορισμένες περιοχές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-11-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 4 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές ωστόσο νωρίς το πρωί παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
KAIROS_SAVVATO_EMI_SK


ΚΥΡΙΑΚΗ 29-11-2020

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
KAIROS_ELLADA_SK_EMY_VROXES_NOEMVRIOS


Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ – Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Κορωνοϊός - Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα - Από βδομάδα οι ανακοινώσεις

Βόρεια Μακεδονία: Θύελλα αντιδράσεων για αναφορές του Ζάεφ για τη Βουλγαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης