Μιχάλης Κωσταράκος: Υπέροχα τα Rafale - Ελπίζω να είναι φήμη η πώληση 18 Mirage 2000

Μιχάλης Κωσταράκος: Υπέροχα τα Rafale - Ελπίζω να είναι φήμη η πώληση 18 Mirage 2000

«Δεν είναι εποχή για μείωση πολεμικών δυνατοτήτων» τονίζει επικριτικά ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να πωληθούν στους Γάλλους 18 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 EGM/BGM για να μειωθεί το τίμημα για την αγορά των 18 δικινητήριων Rafale

kostarako1
«Ελπίζω να πρόκειται για φήμη ότι θα πωληθούν στους Γάλλους 18 παλαιότερα Mirage 2000 EGM/BGM για να μειωθεί η τιμή αγοράς των νέων αεροσκαφών Rafale που θα αγοραστούν», γράφει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Ελπίζω να πρόκειται για φήμη ότι θα πωληθούν στους Γάλλους 18 παλαιότερα Mirage 2000 EGM/BGM για να μειωθεί η τιμή...

Δημοσιεύτηκε από Mikhail Kostarakos στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
Όπως λέει «ελπίζω οι αποφάσεις αυτές να μην είναι οριστικές. Με εκπλήσσει η προσέγγιση ότι θα απεμπολήσουμε σοβαρές μη ευκολα αναπληρώσιμες μαχητικές δυνατότητες για να μειώσουμε την τιμή αγοράς άλλων δυνατοτήτων. Τα υπέροχα νέα αεροσκάφη Rafale δεν μπορούν να αναλάβουν όλο το πτητικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας ιδίως απέναντι σε ένα αντίπαλο που πολλαπλασιάζει καθημερινά τις δικές του μαχητικές δυνατότητες και τις χρησιμοποιεί ξεκάθαρα σαν εργαλείο επιβολής των στόχων εξωτερικής πολιτικής του. Διακλαδικότητα σημαίνει ότι οι ΕΔ με όλες τους τις δυνατότητες θα διεξάγουν ένα μόνο πόλεμο -αν απαιτηθεί-, και ότι οι ¨ουρανοί θα είναι δικοί μας¨ και πάνω από τους στρατιώτες και τους ναύτες μας τη στιγμή που αυτοί θα εκτελούν την αποστολή τους για την υπεράσπιση της χώρας. Κανένας δεν μπορεί να εγκαταληφθεί ¨μόνος¨. Τίποτα δεν είναι ¨αλλουνού υπόθεση¨. Δεν είναι εποχή για μείωση πολεμικών δυνατοτήτων. Η αύξηση και ο πολλαπλασιασμός της μαχητικής μας ικανότητος μας είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι σ´ αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι».

Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ – Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Κορωνοϊός - Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα - Από βδομάδα οι ανακοινώσεις

Βόρεια Μακεδονία: Θύελλα αντιδράσεων για αναφορές του Ζάεφ για τη Βουλγαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης