Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας
Σεισμός στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας - Δείτε χάρτη
Σεισμός3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε 43 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού.
Η Χώρα ή Αστυπάλαια είναι πρωτεύουσα και λιμάνι της νήσου Αστυπάλαιας των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και έχει 1.055 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού.
Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την σεισμική δόνηση ανοιχτά του νησιού
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.