Θεσσαλονίκη: Άμεσα η ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών

Θεσσαλονίκη: Άμεσα η ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών

Εγκρίθηκαν τρεις ακόμη πράσινες δράσεις από την Μητροπολιτική Επιτροπή για την αναβάθμιση της περιοχής

thes_11209
Ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών στην οδό Επταπυργίου πρόκειται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθώς η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τη σχετική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για μια περιοχή εμβληματική για την πόλη έκανε λόγο, σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε ότι επιβάλλεται να γίνουν στο σημείο αυτό παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Για το έργο αυτό υπάρχει, επίσης, απόφαση της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε τρία ακόμη έργα πρασίνου στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά. Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών προβλέπεται η δημιουργία πράσινων δωμάτων σε τέσσερα κτίρια δημοτικών υπηρεσιών, με σκοπό την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος σε μια πυκνοδομημένη περιοχή με πολυόροφα κτίρια. Στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης προβλέπεται η δημιουργία πράσινης διαδρομής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Στον Δήμο Παύλου Μελά προβλέπεται, τέλος, η ενεργειακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες και κοινόχρηστους χώρους.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ γνωστοποίησε ότι η πρόσκληση για τη «δημιουργία, αναβάθμιση πυρήνων πρασίνου, πράσινων διαδρόμων, πράσινων δωμάτων και κάθετων κήπων» πήρε παράταση ως τις 18 Δεκεμβρίου, συνεπώς αναμένονται και άλλες προτάσεις Δήμων για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Σε «σταθερή κατάσταση» στον Ευαγγελισμό

Αλβανία: Έμπαιναν στην Ελλάδα με πλαστά τεστ κορωνοϊού -Δείτε βίντεο

Γερμανία: Πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Ομπερχάουζεν - Συνελήφθη ο δράστης, γνώριζε τα θύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης