Κορωνοϊός - Ιερώνυμος: Σταθερή και ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου

Κορωνοϊός - Ιερώνυμος: Σταθερή και ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου

Το νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

ieronymos_2
«Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του, ενώ λίγο αργότερα, αποφασίστηκε η εισαγωγή του και σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Μέχρι το μεσημέρι ήταν απύρετος και με καλή διάθεση, από το απόγευμα ανέβασε και πάλι πυρετό φθάνοντας το 38, όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η Διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6  ο κ. Κονιδάρης, τονίζοντας ότι «ήταν ένα προληπτικό μέσο η εισαγωγή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Βρίσκεται σε θάλαμο COVID και αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα με τη θερμοκρασία του είναι στο 37,7».

Όπως εξήγησε ο κ. Κονιδάρης, «ο Αρχιεπίσκοπος έκανε επαναλμβανόμενα τεστ, ενώ όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό το τεστ ήταν αρνητικό. Τη Δευτέρα όμως επανέλαβε το τεστ και την Τρίτη βρέθηκε θετικός, ενώ αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες εισαγωγής».

Θερμό μήνυμα συμπαραστάσεως και ευχών έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νοσηλεύτρια-εθελόντρια στο protothema.gr: «Γιατί αφήνω πίσω την κόρη μου, γονείς και συναδέλφους»

Δεν μπαίνει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης - Αρνητικό το τεστ του

Πώς ήταν η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης: «Κύριε, με πέταξε έξω. Μπορείτε να με ξαναβάλετε;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης