Απίστευτες εικόνες: Μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό σε καφενείο της Ηλείας!

Απίστευτες εικόνες: Μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό σε καφενείο της Ηλείας!

Οι 17 μαθητές βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του μόνου καφενείου που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ για να συνδεθούν με το Webex – Ο πρόεδρος της κοινότητας απευθύνει έκκληση να δοθούν tablets και συνδέσεις στους μαθητές

peuki_math
Σε άλλη εποχή παραπέμπουν οι εικόνες της τοπικής κοινότητας Πεύκης στην Ηλεία, όπου οι μαθητές αναγκάζονται να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν με την πλατφόρμα Webex σε εξωτερικό χώρο καφενείου, φορώντας μάσκες και μπουφάν.

Το καφενείο-ψησταριά βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και ανήκει στον πρόεδρο της κοινότητας. Άλλωστε είναι και το μόνο σημείο που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και δεν υπήρχε εναλλακτική που θα επέτρεπε στα παιδιά να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Η εικόνα των 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, φορώντας μάσκες και μπουφάν, στον εξωτερικό χώρο ενός καφενείου, με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και δύο κινητά, που στερεώνουν πάνω σε κολοκύθα, ως μόνο τρόπο για να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία προκαλεί θλίψη.


peuki_math3



Μάλιστα ο ένας κάθεται δίπλα στον άλλον, μην τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις που θα κρατούσαν στην πραγματική αίθουσα.

Κλείσιμο
peuki_math1



Ο Γρηγόρης Ξουλεής πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτης του καφενείου, δημοσιοποίησε τις εικόνες για να καταδείξει το πρόβλημα. Αν και η πρωτοβουλία του έχει δεχθεί πολλά θετικά σχόλια, ο ίδιος ζητά άμεσα συνδέσεις ίντερνετ για τους μαθητές, όπως και να τους δοθούν laptop, που δεν διαθέτουν. Ο κ. Ξουλεής υπέβαλε το αίτημά του στη διευθύντρια του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά, που τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες.


peuki_math2



Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Ξουλεής αναφέρει:


«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρυσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας».



Ως πρόεδρος της Πευκης θα κανω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα εξω...

Δημοσιεύτηκε από Lakis Xouleis στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020


Ειδήσεις σήμερα: 

Νοσηλεύτρια-εθελόντρια στο protothema.gr: «Γιατί αφήνω πίσω την κόρη μου, γονείς και συναδέλφους»

Δεν μπαίνει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης - Αρνητικό το τεστ του

Πώς ήταν η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης: «Κύριε, με πέταξε έξω. Μπορείτε να με ξαναβάλετε;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης