«Φτάσαμε πέρα από τα όριά μας!». Με αυτό το μήνυμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός κάνει γνωστό τον θάνατο μιας εργαζόμενης στο νοσοκομείο, περίπου 50 ετών, λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, η 50χρονη, η οποία ήταν χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων στην ακτινολογική κλινική και ενώ νοσηλευόταν εδώ και κάποιες μέρες στο νοσοκομείο, η κατάστασή της χειροτέρεψε και την Παρασκευή κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σήμερα έγινε γνωστό ότι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Η γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.
Κι όλα αυτά, ενώ την Κυριακή έχασε τη μάχη με τον ιό στο «Αττικόν» νοσοκομείο ο 42χρονος πνευμονολόγος Αντώνης Χατζηγεωργίου, που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο. Η ανάρτηση του κ. Κοροξενού:
«ΕΔΩ ΑΧΕΠΑ.
Σήμερα έχασε την μάχη με τον covid μια συναδέλφισσά μας. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός μάχης αφού νοσούν. Και κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι μια συνωμοσιολογία. Λυπάμαι αλλά με αυτόν τον ρυθμό που πάει δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να σας νοσηλεύσουν. Σας παρακαλούμε πάρτε μέτρα προστασίας. Φτάσαμε πέρα από τα όρια μας. Πάρτε μέτρα να ξεπεράσουμε αυτήν την μάχη και μετά εδώ θα ειίμαστε να μιλήσουμε για συνομωσίες και τι έγινε λάθος».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.