Φωτογραφίες από τα λεηλατημένα Βαρώσια του «πορθητή» Ερντογάν

Φωτογραφίες από τα λεηλατημένα Βαρώσια του «πορθητή» Ερντογάν

Μία μέρα μετά την τουρκοφιέστα

8
Φωτογραφίες από την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, δημοσιεύει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μία μέρα μετά τη φιέστα Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, που πήγε για… πικ-νικ στιις στολισμένες -με τουρκικές σημαίες- λεηλατημένες περιουσίες των νόμιμων κατοίκων της πόλης, χέρι-χέρι με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί.

Οι φωτογραφίες εικονίζουν τμήματα της παραθαλάσσιας ζώνης της πόλης, με λεηλατημένες κατοικίες, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία δίπλα στο κύμα.

Η φιέστα, ωστόσο, επισκιάστηκε από την έντονη βροχόπτωση και τις φωνές διαμαρτυριών, πολλών Τουρκοκυπρίων κατά της πολιτικής εκτουρκισμού των κατεχομένων.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα Βαρώσια, λέγοντας ότι το βήμα που έγινε -με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής- δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα. Ο ίδιος κάλεσε προκλητικά και χωρίς ντροπή τους Ελληνοκυπριους, νόμιμους κατόχους περιουσιών στα Βαρώσια, να προσφύγουν στην Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα, προκειμένου ν’ αποζημιωθούν.
7
9

Τα Βαρώσια είναι πόλη φάντασμα στο νότιο τμήμα της Κυπριακής πόλης της Αμμοχώστου. Πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ήταν η σύγχρονη τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου. Οι κάτοικοί της έφυγαν κατά την εισβολή, η πόλη τέθηκε υπό τουρκικό έλεγχο και παρέμεινε εγκαταλελειμμένη υπό την κατοχή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τότε. Η είσοδος απαγορεύεται για το κοινό.

Κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνώνη άνοιξε τμήμα του παραλιακού μετώπου τον περασμένο Οκτώβριο.
10
11
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα Βαρώσια συγκαταλέγονται στη λίστα με τα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου. «Τα Βαρώσια είναι μια εντελώς ακατοίκητη πόλη στις ακτές της Κύπρου. Μετά την τουρκική εισβολή, τα Βαρώσια γρήγορα εκκενώθηκαν. Σήμερα, στο Βαρώσια είναι όλα παγωμένα και εμφανίζει ακριβώς πώς ήταν η ζωή στο 1974. Από μακριά φαίνεται σαν ένα πολυσύχναστο θέρετρο, αλλά είναι εντελώς νεκρό».
14
15

Ειδήσεις σήμερα: 

Αριθμοί-σοκ: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων - 3.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία

Μπόρις Τζόνσον: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ και θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην καραντίνα μου»

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης